Her er linjeføringen på ny ringvej syd om Kolding

Vejen skal løbe fra Ødisvej ved Vonsildvej op over Sjølundvej og videre op gennem landskabet syd om Dalby til Skamlingvejen, mener kommunens trafikeksperter og Cowi, der er rådgiver på det store vejprojekt.
Foto: Kort: Kolding Kommune

Her er linjeføringen på ny ringvej syd om Kolding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

17 lodsejere langs foreslået strækning bliver berørt. Nu går kommunen i tæt dialog med dem.

Efter næsten et års forundersøgelser af terrænnet og dyre- og plantelivet på strækningen er Kolding Kommunes trafikeksperter nu klar med et forslag til, hvordan linjeføringen på en ny sydlig ringvej skal være.

Forslaget berører i alt 17 lodsejere på strækningen fra Ødisvej til Skamlingvejen, og de har modtaget linjeføringen blandet, fortæller trafikchef Martin Pape.

- For nogle betyder det ikke så meget, for andre rykker det virkelig meget.

- Så nu skal vi til at se på, hvordan vi kan reducere generne mest muligt for eksempel ved hjælp af jordfordelinger og ekspropriationer. Vi kan også stadig rykke på linjeføringen hist og pist, for vi er stadig tidligt i processen, siger Martin Pape, som oplyser, at kommunen nu vil tage et møde med hver enkelt lodsejer for at høre, hvordan den foreslåede linjeføring vil påvirke lige netop deres produktionsforhold med videre.

Beslutning om et år

Næste skridt bliver at få udarbejdet en stor VVM-analyse, som mere detaljeret skal beskrive, hvordan den nye vej vil påvirke miljøet og omgivelserne. Den undersøgelse har byrådet bevilget en million kroner til at få lavet, og den vil tage et års tid at få gjort færdig inklusiv en stribe høringsfaser, hvor de berørte og alle andre interessenter kan komme med kommentarer. Derefter - i slutningen af 2017, vurderer Martin Pape - skal byrådspolitikerne træffe den endelige beslutning om, hvorvidt vejen skal anlægges, og hvordan den skal finansieres. Martin Pape tør ikke sætte en pris på vejen endnu, men der bliver tale om et trecifret millionbeløb.

Fakta
Den sydlige ringvej

Den linjeføring, som trafikeksperterne har lagt frem nu, er 5,2 kilometer lang. Linjeføringen er fastlagt på baggrund af undersøgelser af dyre- og planteliv og terræn, ikke de menneskelige aktiviteter i området. Sidstnævnte forhold vil indgå i de undersøgelser, der skal laves i løbet af næste år.

Her er linjeføringen på ny ringvej syd om Kolding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce