Håndværkerlærling: Jeg blev nedlagt og fik stukket ting op i mig

Sagen om en håndværkerlærling, der angiveligt har været udsat for overgreb på sin arbejdsplads, behandles i dag i Retten i Kolding. Arkivfoto: torben Glyum

Håndværkerlærling: Jeg blev nedlagt og fik stukket ting op i mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 20-årig mand fortalte tirsdag eftermiddag i Retten i Kolding, hvordan han blev holdt fast og fik stukket ting op i sin endetarm ved flere lejligheder i 2016.

Kolding: En 20-årig lærling blev nedgjort og udsat for overgreb af svendene i firmaet i 2016, mens han var i lære. Det fortalte han tirsdag i retten.

Fire håndværkere er tiltalt i sagen. En 25-årig håndværker er tiltalt for sammen med en 30-årig mand at have overfaldet lærlingen på fem forskellige datoer i 2016. Ifølge anklageskriftet foregik overgrebene for eksempel ved, at den 25-årige satte sig på lærlingen, mens den 30-årige pressede et kosteskaft mod endetarmen på ham. Et af de overgreb, der ifølge anklageskriftet har fundet sted, blev optaget på video. I det forhold er to andre mænd også tiltalt.

Den 20-årige fortalte, at episoderne foregik på forskellige byggepladser.

- Jeg bliver nedlagt og får stukket diverse ting op i mig. Der blev holdt rundt om mig, og jeg blev lagt ned. Det er (den 25-årige, red.), der gør det. Han er dobbelt så stor som mig. Jeg prøvede at kæmpe mig fri, men det er aldrig lykkedes mig at komme væk. Han har sat sig oven på mig, og mine ben er blevet spredt. Enten har jeg fået et kosteskaft eller en blyant op i mig. Det har (den 30-årige, red) gjort.

- Hvad sagde du til det?, spurgte anklager Anna Holm.

- Jeg har råbt og skreget. Det var ikke særlig fedt. Det er totalt krænkende. Jeg har skreget, som jeg ved ikke hvad. De stoppede, når det virkelig begyndte at være rigtig slemt. Når jeg virkelig bare skriger og skriger.

Bange for at miste læreplads

Den 20-årige fortalte, at han ikke vidste, hvorfor det begyndte. Han fortalte desuden, at han er blevet nedgjort.

- Jeg er blevet svinet til og har fået at vide, at jeg var uduelig. Jeg kunne jo ingenting, fik jeg at vide. Jeg er blevet truet med, at min læretid skulle starte forfra, fordi jeg var totalt ubrugelig.

Han forklarede i retten, at en af årsagerne til, at han ikke fortalte nogen om overgrebene, var, at han var bange for at miste sin læreplads.

- Jeg fortalte det ikke til nogen. Det har været så dybt krænkende. Det var så tæt på, at jeg var udlært, og jeg var bange for at miste min læreplads. Derfor anmeldte jeg det først efter, at jeg blev udlært, sagde han.

- Jeg turde ikke sige det foran ham (en af de tiltalte, red). Jeg var bange for, at han sagde, at det er latterligt, at jeg har det sådan. Fordi han mente, at der ikke var noget i det. At det ikke var så slemt.

Viste video til sin mor

Den 20-årige turde heller ikke gå til lægen.

- Der var blod med ud, når jeg var på toilet. Men det ville være for krænkende at gå til lægen og sige, jeg har fået stukket et kosteskaft op i mig, sagde han.

Lige efter han blev udlært, viste han videoen, der er optaget af en af episoderne, til sin mor.

- Jeg kørte med min mor i bil. Vi var på vej hjem, og hun var stolt af mig. Jeg sagde, "du skal altså lige se en video." Så holdt vi ind på en parkeringsplads. Jeg viste hende videoen, og så begyndte hun at græde. Og det gjorde jeg også selv.

De tiltalte har forklaret, at den 20-årige ofte selv lagde op til noget. Men ifølge den 20-årige gjorde han aldrig noget af samme kaliber, som det han blev udsat for.

- Jeg har ikke kunnet lægge dem ned og stikke ting op i dem. Det eneste, jeg kunne gøre, var at tage tagbrænderen og sætte den hen til dem, så de kunne mærke varmen. Det har de lært mig. Det har de alle sammen gjort ved mig.

Håndværkerlærling: Jeg blev nedlagt og fik stukket ting op i mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce