Grovvare-gigant har købt en bid mere af Danæg

DLG købte i 2013 30 procent af Danæg-koncernen, nu øger selskabet sin ejerandel i ægkoncernen, så DLG nu ejer 50 procent af selskabet, der har hovedkvarter i Christiansfeld, hvor pakkeriet ligger. Foto: Danæg

Grovvare-gigant har købt en bid mere af Danæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grovvare-selskabet DLG ejer nu 50 procent af Danæg-koncernen, der har hovedkontor i Christiansfeld. Med DLG som medejere siden 2013 er underskud blevet til overskud.

Kolding: Siden DLG overtog en del af Danæg i 2013, er forretningen styrket, og der er fortsat et "kæmpe potentiale" i Danæg, lyder det fra DLG, der nu ejer 50 procent af selskabet.  

I 2013 vedtog Danægs andelshavere at sælge 30 procent af koncernen til DLG-koncernen. Året inden havde selskabet røde tal.

I 2016 købte DLG yderligere 15 procent af koncernen, der i dag har cirka 300 medarbejdere og en årlig omsætning på omkring 1,2 milliard kroner. Nu øger grovvare-giganten sin ejerandel i ægkoncernen fra 45 til 50 procent.

- Vi har ikke lagt skjul på vores ambition på fjerkræområdet, og Danæg har ambitiøse vækstplaner, et godt brand og en stærk markedsposition såvel i Danmark som internationalt. Det matcher DLGs styrker inden for foderudvikling og koncepter til ægproducenterne. Derudover er Danæg et meget velkonsolideret selskab, siger Ole Christensen, der er vicedirektør i DLG med ansvar for grovvarer.

- Der er rift om danske æg. Kunne vi skaffe flere danske æg, så kunne vi sælge dem alle sammen. Så der er ingen tvivl om, at vi skal skabe mere værdi for ejerne. Det er et selskab med et kæmpe potentiale.
Vicedirektør i DLG, Ole Christensen.
Kort om Danæg
Danæg er ejet af DLG og andelshaverne, det vil sige de omkring 68 danske og svenske landmænd, der leverer æg til selskabet. Koncernen har cirka 300 medarbejdere og en årlig omsætning på omkring 1,2 milliarder kroner.

Mere værdi

Med DLG som medejere er det lykkedes at styrke forretningen betydeligt. Driftsresultatet for koncernen steg fra 6 millioner kroner i 2013 til 48 millioner kroner i 2016. Og der er mere at komme efter, siger Ole Christensen særligt på det internationale marked, hvor høje krav til fødevaresikkerhed betyder, at der er efterspørgsel på danske æg. Selskabet eksporterer i dag til 18 lande blandt andet Hong Kong, Dubai og USA.

- I den kommende uge går vi i gang med at lægge en ny strategiplan, og der er ingen tvivl om, at der er et stort potentiale på grund af vores fødevaresikkerhed, og at vi er fri for salmonella i Danmark. Der er rift om danske æg. Kunne vi skaffe flere danske æg, så kunne vi sælge dem alle sammen. Så der er ingen tvivl om, at vi skal skabe mere værdi for ejerne. Det er et selskab med et kæmpe potentiale, siger Ole Christensen.

Grovvare-gigant har købt en bid mere af Danæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce