Grønt lys fra politikere: Der skal flere læger til Kolding

Kun otte ud af Koldings 29 lægepraksisser har i øjeblikket åbnet for tilgang. De resterende er lukket, og det giver anledning til bekymring. Foto: Colourbox

Grønt lys fra politikere: Der skal flere læger til Kolding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne i Region Syddanmarks sundheds-samordningsudvalg har givet grønt lys til, at der skal udmøntes flere ydernumre til Kolding Kommune. Torsdag bliver det afgjort i praksisplanudvalget, om det kommer til at ske.

Kolding: Fra politisk side er der grønt lys.

Sådan siger Tage Petersen (V), der er formand for Region Syddanmarks sundheds-samordningsudvalg, efter udvalget tirsdag havde lægedækningen i Kolding på dagsordenen.

- Vi er positive over for at udmønte to nye ydernumre til Kolding Kommune, lyder det fra Tage Petersen.

Et ydernummer er det nummer, en praktiserende læge får tildelt af regionen, når lægen skal have tilladelse til at drive praksis. Det er ene og alene op til regionen at tildele dem, såfremt der er brug for flere læger i en kommune.

Som JydskeVestkysten tidligere har skrevet, er der i Kolding Kommune et stigende antal patienter per læge. Lægerne i kommunen har hver især 1653 patienter i gennemsnit, og det er 53 flere, end hvad normen ellers er - og 49 flere end for et år siden. Derfor tog sundhedssamordningsudvalget sagen op på tirsdagens udvalgsmøde, hvor følgende stod på dagsordenen:

"Praksis- og aldersstrukturen i kommunen synes at give anledning til bekymring, og sammenholdt med det store antal patienter pr. kapacitet, synes det formålstjenligt at udmønte yderligere 2 numre til nedsættelse i Kolding Kommune."

Praksisstørrelser
En læge, der har flere end 1600 patienter med fast tilknytning, har ret til straks at få lukket for tilgangen af patienter.En praksis, der har lukket for tilgang, får automatisk åbnet for tilgang, når antallet af patienter falder til under 1475.Kilde: Overenskomst om almen praksis, §7, stk. 1 og stk. 5 og www.sundhed.dk

Endnu ikke godkendt

Selvom der fra politisk side altså er sagt god for at tildele Kolding flere ydernumre, står det endnu ikke skrevet i sten, at det kommer til at ske. Det bliver først afgjort på et møde på torsdag, hvor de nærmere detaljer og omstændigheder skal fremlægges.

- Det, der sker nu, er, at vi skal drøfte det i praksisplanudvalget. Der skal vi høre, om det kan blive godkendt at tildele Kolding flere ydernumre, siger praksischef i Region Syddanmark, Frank Ingemann Jensen.

Derfor vides det på nuværende tidspunkt heller ikke, hvad de nye ydernumre kommer til at koste. Af sundhedssamordningsudvalgets dagsorden fremgår følgende dog:

"Det bør overvejes at fastsætte en mindstepris for ny-udmøntede ydernumre, set i lyset af, at regionen netop har solgt et ny-udmøntet nummer i Haderslev for 300.000 kroner."

Grønt lys fra politikere: Der skal flere læger til Kolding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce