Grøftekant i Harte blomstrer

Grøftekant-skråningen i Harte rummer blandt andet en bestand af den smukke tjærenellike. Pressefoto

Grøftekant i Harte blomstrer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over for Harte Skole ligger en 100 meter lang grøftekant, som er udvalgt som "Vild Med Vilje"-areal af Kolding Kommune. Her skal en ny metode til pleje af grøftekanter testes.

Kolding: Vilde blomster langs med vejrabatter og grøftekanter er forsvundet mange steder, fordi man ikke længere plejer grøftekanterne på samme måde som i "gamle dage", skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Men på små, sandede vejrabat-skråninger rundt omkring finder man ofte stadig et mylder af små, vilde blomster. Det gælder f.eks. i Harte, hvor man på grøftekant-skråningen over for skolen blandt andet stadig kan finde en bestand af den smukke tjærenellike. Kolding Kommune har udvalgt denne grøftekant til projektet "Vild Med Vilje" i Kolding, hvor man arbejder med at skabe bedre naturoplevelser.

- Hovedformålet er at skabe mere alsidig natur og flere naturoplevelser tæt på byerne, og der har vi blandt andet kigget på, om vi kunne gøre noget for at løfte grøftekanternes natur, fortæller Tinne Gaardmand, biolog i Kolding Kommune. 

Vild med vilje
Kolding Kommune er med i den landsdækkende forening "Vild Med Vilje", hvor virksomheder, kommuner og institutioner arbejder sammen om at give plads til mere vild natur. Grøftekanten i Harte er ét ud af i alt 9 grønne områder, som Kolding Kommune har valgt til at være Vilde Med Vilje. Her tester kommunen en række anderledes plejemetoder, hvor formålet er at forøge områdernes biodiversitet og samtidig skabe flere oplevelser for områdernes brugere.Du kan læse mere om Vild Med Vilje projektet på hjemmesiden www.kolding.dk/vildmedvilje. Her kan du også se, hvad du kan gøre for at hjælpe naturen i din egen have.
Grøftekanten i Harte ligger lige over for Harte forsamlingshus, skole og kirke. Pressefoto
Grøftekanten i Harte ligger lige over for Harte forsamlingshus, skole og kirke. Pressefoto

Kun på korte strækninger

- Vi har valgt grøftekanten i Harte, fordi den ligger centralt over for byens skole, forsamlingshus og kirke, hvor mange passerer den dagligt. Og så er grøftekanten rig på vilde blomster. Dem kan vi få flere af ved at ændre plejen, så de lave, vilde blomster får bedre muligheder for at konkurrere mod græsset, siger biologen.

For at give tjærenellikerne og de andre vilde blomster bedre livsbetingelser tester kommunen en ny driftsmetode på den udvalgte grøftekant-strækning i Harte.

- Vi klipper græsset og fjerner det bagefter, i stedet for at lade det ligge og formulde på arealet, fortæller Mikkel Arveland-Christensen, skov- og landskabsingeniør.

/EXP

Grøftekant i Harte blomstrer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce