Godt nyt til de firbenede i Christiansfeld: Central hundeskov er på vej

Det er i området her, kommunen laver hundeskov. Hundeskoven er klar til indvielse kort før jul. Foto: Casper Vagner Christensen

Godt nyt til de firbenede i Christiansfeld: Central hundeskov er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen omdanner et 5000 kvadratmeter stort areal til hundeskov i Christiansfeld. De firbenede kan fremover boltre sig frit på arealet, som ligger nord for Børnehuset Troldblomst

Christiansfeld: Nu bliver det snart muligt for de firbenede at boltre sig centralt i Christiansfeld uden snor. Kolding Kommune har nemlig besluttet, at der skal ligge en hundeskov i nærheden af villavejen Birkevej.

Der er tale om et 5000 kvadratmeter stort areal nord for Børnehuset Troldblomst, der skal omdannes og indhegnes til hundeskov. Halvdelen af arealet er en lille lund og resten består af klippet græs.

- Arealet indeholdet både åbent areal og noget skovagtig beplantning. Vores erfaring er, at hundene godt kan lide at løbe rundt i den slags. De kan både gemme sig og gå rundt og snuse, siger skov- og landskabsingeniør Michael Tornbjerg Nielsen fra Kolding Kommune.

Udover den eksisterende beplantning kommer kommunen også til at sætte nogle nye ting i jorden.

- Vi regner med at åbne hundeskoven inden jul. I løbet af vinteren vil vi lave noget supplerende beplantning. Der er lige rigeligt med åbne arealer derinde, så vi kunne godt tænke os noget mere beplantning, siger Michael Tornbjerg Nielsen.

Hundeskove i Kolding
Der ligger hundeskove følgende steder i Kolding Kommune:Harte, Doxx ved Jordrup, Lunderskov, Vamdrup, Tapsøre, Kolding Åpark, Baldersvej, Christiansfeld.

Infostandere med pølleposer

Hundeskoven vil blive indhegnet af et 160 centimeter højt trådhegn med flækkede egepæle for hver tre-fire meter. Derudover vil kommunen sørge for, at brugerne af hundeskoven har mulighed for selv at være med til at holde arealet pænt og nydeligt.

- Der kommer skraldespande, og der kommer bord- og bænkesæt. Vi laver også infostandere, hvor der vil være poser til hundens efterladenskaber, siger skov- og landskabsingeniøren.

Der vil til gengæld ikke blive anlagt stier.

- Nej, det bliver sådan lidt på naturens præmisser. Så kan det godt være, der bliver lidt vådt i bunden, men så må man tage fodtøj på til det, siger Michael Tornbjerg Nielsen.

Hundeskoven kommer til at ligge tæt på et boligområde, men det har kommunen taget højde for.

- Vi vil lave et bælte op langs boligerne, sådan at boligerne stadig kan ligge en smule i fred, siger Michael Tornbjerg Nielsen.

Godt nyt til de firbenede i Christiansfeld: Central hundeskov er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce