Frederik udgiver debutalbum, der er dedikeret til morfar

Frederik Damkaer (i midten) udgiver sit debutalbum og på lørdag er der udgivelseskoncert med Frederik Damkaer på Voxhall i Aarhus. Der er opvarmning med Undertekst og White Flag Harmonies er support. Foto: Lucas Peter Bunk

Frederik udgiver debutalbum, der er dedikeret til morfar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De første toner blev slået an i musikskolen i Christiansfeld, og på lørdag rammer Frederik Damkaer det foreløbige højdepunkt som musiker, når han går op på scenen på Voxhall i Aarhus i forbindelse med udgivelsen af sit debutalbum.

Christiansfeld: Det var morfar, der fik Frederik Damkaer til at sætte sig til klaveret, da han gik i 1. klasse i Stepping, og helt frem til 9. klasse holdt han ved med inspiration fra morfar, der hyggede sig med at spille klaver.

Siden skiftede Frederik klaveret ud med en guitar, og han begyndte at synge, men morfar er fortsat med i tankerne, når Frederik Damkaer, 23 år, på lørdag træder ud på scenen i forbindelse med, at han udgiver debutalbummet, som han har dedikeret til sin morfar.

- Der er ti numre på albummet. Men det ene nummer er skjult. Min morfar har altid været en meget stor del af min musikalske opvækst. Han spillede klaver og var gammel jazzmusiker. Han døde i sommers. Men han har fyldt meget for mig, og det sidste skjulte nummer er skrevet til ham, siger Frederik Damkaer.

Det er ikke første gang, at han udkommer med sin musik. Efter gymnasiet arbejdede han i børnehaver og vuggestuer i Kolding, hvor han fik lagt til side, så han kunne udgive en ep, et slags mini-album, hvor morfar også var med på et af numrene.

Kort om Damkaer
Frederik Damkaer er født i Kolding, opvokset i Bjerndrup ved Christiansfeld, og har gået i skole i Stepping og Christiansfeld. Efter tre år på Haderslev Katedralskole har han arbejdet i Kolding på forskellige børneinstitutioner. Nu bor han Aarhus, hvor han studerer musikvidenskab på universitetet.
PR-Foto
PR-Foto

Den gode historie

Musikalsk befinder vi os i kategorien folk og singer-songwriter, og han nævner kunstnere som Mumford & Sons og danske Jonah Blacksmith som inspirationskilder.

Albummet tager afsæt i det familiære. Hvor kommer jeg fra? Hvad har jeg med mig i bagagen? Hvad med kærligheden, sorgen, bekymringerne og overvejelser om hvad fremtiden bringer? Og så har han hentet inspiration fra en rundtur i USA, han var på, inden han for et år siden flyttede til Aarhus.

- Det er historierne, der er omdrejningspunkt. Der er en historie bag alle sange. Det kan være fra rundrejsen i USA. Der er noget om kærlighed og sorg. Der er nummeret til min morfar. Men det handler altid om at fortælle en historie, siger Frederik Damkaer, der drømmer om at gør musikken til sin levevej.

- Men det handler lige så meget om at nyde de oplevelser, vi får lige nu, og at vi gerne vil ud og optræde og fortælle historien, siger Frederik Damkaer. Næste år kan han blandt andet opleves på Kløften Festival og FestiValhal i Jelling.

Meget familiær

Debutalbuet har fået titlen Like Father Like Son.

- Vi er på mange punkter to alen af samme stykke. Så det er også en slags cadeau til ham, siger Frederik Damkaer. Og det familiære fylder generelt meget i hans liv og musik.

- Jeg er meget familiær. Jeg er også tryghedsnarkoman, og familien betyder meget for mig. Det afspejler sig også i titlen på albummet, og at jeg har dedikeret albummet til min morfar. Men familien bakker mig også altid op. De er hele tiden med på rejsen, siger Frederik Damkaer.

Frederik udgiver debutalbum, der er dedikeret til morfar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce