Forsamlingshuse bliver forskønnet med hjælp fra kommunen

Jordrup Forsamlingshus har fået fine nye dannebrogsvinduer med hjælp fra Kolding Kommune. Foto: Kolding Kommune

Forsamlingshuse bliver forskønnet med hjælp fra kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kolding Kommunes landsbyfornyelsespulje støtter otte forenings- og forsamlingshuse med i alt 1,75 millioner kroner.

Kolding: Forsamlingshuse er ofte hjertet i en landsby, og de har stor stor social betydning for lokalområdet og for landsbyens sammenhold og identitet.

Den betydning vil Kolding Kommune gerne støtte og sender derfor midler fra årets landsbyfornyelsespulje til otte bevaringsværdige forenings- og forsamlingshuse i Lilleballe, Jordrup, Viuf, Aller, Harte, Almind, Sjølund og Dons.

- Vi har et stort fokus på at udvikle kommunens landsbyer, og støtten fra landsbypuljen er endnu et tiltag, der skal styrke landsbyerne.

- Vi vil også gerne anerkende, at der er ildsjæle, der lægger et stort stykke arbejde i og omkring forsamlingshusene, og vi ved, at det kan være svært at få økonomien til at række til dyre vedligeholdelsesprojekter, fortæller formand for plan-, bolig- og miljøudvalget, Birgitte Kragh (V).

De otte forsamlingshuse bruger støtten til forskellige byggearbejder som for eksempel til et nyt tag, nye vinder, nyt indgangsparti eller renovering af murværket.

Puljen
Politikerne i plan-, bolig- og miljøudvalget uddeler støtte til by- og landsbyfornyelse en gang om året.I år var der fokus på landsbyerne og huse i det åbne land.

Næste års pulje uddeles i foråret 2019.

Skulderklap

Et af de forsamlingshuse, der har fået støtte i år, er Jordrup Forsamlingshus.

Her bliver pengene brugt til nye vinduer og et nyt varmeanlæg.

Forsamlingshuset har gennem årene selv skaffet mange penge til forskellige renoveringsprojekter blandt andet ved at arrangere koncerter med orkestrene Kandis og Tørfisk, men pengene fra kommunen luner alligevel, fortæller formand for Jordrup Forsamlingshus, Karen Margrethe Christensen.

- Jeg ser det som et som et skulderklap fra kommunen og er meget glad for at have fået penge til nye vinduer og varmeanlæg. Vi har fået nye dannebrogsvinduer i træ, for det er vigtigt, at vi bevarer den rigtige stil, fortæller Karen Margrethe Christensen.

Jordrup Forsamlingshus har modtaget 165.000 kr. i støtte fral landsbyfornyelsespuljen og i alt har de otte forenings- og forsamlingshuse fået knap 1,75 mllioner kroner.

Forsamlingshuse bliver forskønnet med hjælp fra kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce