Flere partier er bekymrede over læges premium-service: En dybt bekymrende vej at gå

For 799 kroner kan du blandt andet få taget blodprøver på din arbejdsplads eller blive vaccineret samme dag, som du bestiller tid. Arkivfoto: Colourbox

Flere partier er bekymrede over læges premium-service: En dybt bekymrende vej at gå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti har nu stillet spørgsmål til sagen om læge Hung Les ekstra services, som patienter kan købe adgang til for 799 kroner. - En dybt bekymrende vej at gå, siger folketingskandidat Karina Lorentzen (SF).

Christiansfeld: Der tegner sig et billede af bred politisk bekymring over, at læge Hung Le i Christiansfeld har valgt at indføre en såkaldt premium-ordning, hvor patienter eksempelvis kan få tjekket en urinprøve blot ved at droppe den i lægens postkasse eller få taget blodprøven i hjemmet eller på arbejdspladsen.

Først var det Socialdemokratiets finansordfører Benny Engelbrecht, der bad sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) om at tage stilling til sagen, fordi tilbuddet ifølge ham får "alle alarmklokker til at ringe".

SF's Karina Lorentzen, der er formand for Kolding Kommunes social- og sundhedsudvalg, melder sig nu ind i rækken af bekymrede politikere. Hun frygter, at ordningen betyder, at patienter bliver inddelt i et a- og et b-hold, og derfor har hun nu bedt Kirsten Normann Andersen, sundhedsordfører for SF på Christiansborg, om at få et svar fra Ellen Trane Nørby.

- Jeg har valgt at rejse sagen med vores ordfører, fordi jeg synes, det er en dybt bekymrende vej at gå. Det handler ikke kun om den ene læge, men det handler også om, at man risikerer et parallelt sundhedssystem for dem, der har flest midler, siger Karina Lorentzen.

Premium-services
Premium-servicen koster 799 kroner og giver dig adgang til følgende:Drop off service hvor du i forbifarten kan smide dine prøver i postkassen. Prøverne bliver tjekket, og du får svar via Patientportalen.Anywhere service hvor du kan få lavet blodprøvetagninger, urinprøveopsamlinger, podninger, hjertediagrammer og lungefunktionsundersøgelser i dit hjem eller på din arbejdsplads.Drive in vaccination hvor du kan bestille en tid og blive vaccineret samme dag.Der findes også en Plus-service til 49 kroner, hvor du kun får mulighed for at benytte dig af drop off servicen.

Modstander af brugerbetaling

Karina Adsbøl (DF), medlem af Folketingets sundhedsudvalg, har allerede været på banen, og hun har også bedt sundhedsministeren om at forholde sig til spørgsmålet.

- Vi skal ikke have et a- og b-hold inden for sundhed. DF er modstander af brugerbetaling, og blodprøver og EKG er ikke noget, der bør være omfattet af premimum-ordninger. Vi skal have set på, hvor udbredt dette bijobberi er, siger folketingspolitikeren fra Kolding.

- Danskerne har lige adgang til sundhed, og så er der alligevel nogle, der kan få særlig service. Hvis man vil levere service for sine patienter, kan man jo sagtens gøre det inden for de rammer, der er, uden at kræve brugerbetaling, siger Karina Adsbøl.

Venstres sundhedsordfører, Jane Heitmann, har over for B.T udtrykt betænkeligheder:

- Jeg bliver bekymret for den slags ordninger, fordi man måske vil prioritere en bestemt type mennesker over nogle andre. Jeg håber, at man i regionerne har godt styr på de praktiserende læger, og at man følger den slags meget nøje.

Flere partier er bekymrede over læges premium-service: En dybt bekymrende vej at gå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce