Fiskefoderfabrik bygger i Zambia

Aller Aquas nye fabrik i Zambia. PR foto

Fiskefoderfabrik bygger i Zambia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny zambisk fabrik er en investering på omkring 10 millioner dollar og har en kapacitet på 50.000 ton fiskefoder årligt.

Christiansfeld: Den 27. september indvier fiskefoderproducenten Aller Aqua sin femte fabrik. Fabrikken ligger i Zambia og bliver dermed en milepæl i virkomhedens fodfæste på det afrikanske kontinent.

- Vi er stolte af, at vi kan indvi vores femte fabrik, som også er vores anden fabrik på det afrikanske kontinent.  Væksten i Egypten, og den succes vi oplever i vores datterselskaber i Nigeria, Kenya og Ghana, beviser, at der er et marked for fiskefoder af en højere kvalitet, end kunderne i dette område er vant til. Vi har været til stede i Afrika gennem længere tid, og nu er det det rette tidspunkt til at åbne endnu en fabrik, forklarer Henrik Halken, Group Koncerndirektør for Aller Aqua i en pressemeddelelse.

Den zambiske fabrik er en investering på omkring 10 millioner dollar og har en kapacitet på 50.000 ton fiskefoder årligt. Fabrikken etableres som et joint venture med Oakfield Holdings Limited.

Det afrikanske marked spås væsentlig vækst i de kommende år. FN forudsiger, at indbyggertallet på det afrikanske kontinent vil nå to millarder i 2050. Det vil øge behovet for sunde og bæredygtigt producerede fødevarer, såsom fisk. At hjælpe opdrætterne med selv at opnå større udbytte fra deres opdræt spiller en nøglerolle i Aller Aquas strategi for det afrikanske marked. På samme tid understøtter strategien FN's Bæredygtige Udviklingsmål for reducering af fattigdom og sult, øget sundhed samt ansvarligt forbrug og produktion.

 

Vækst

Aller Aqua giver de afrikanske opdrættere bedre forudsætninger for at opnå vækst, både gennem uddannelse og oplæring, men også ved at levere fiskefoder af en højere kvalitet, end de traditionelt har været vant til. Det sikrer hurtigere vækst for fiskene, og derved kan opdrætteren hurtigere producere en færdig fisk, hvilket betyder, at han kan tjene mere, måske ansætte flere på opdrættet, og derved gavne hele lokalområdet, forklarer Aller Aqua i pressemeddelelsen.

Fiskefoderfabrik bygger i Zambia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce