Fem vil overtage apoteket på Sønderbro

Sønderbro Apotek blev grundlagt i 1921 og har siden 1999 holdt til i de nuværende lokaler på Søndergade 10. Foto: Louise Lauritsen

Fem vil overtage apoteket på Sønderbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansøgningsfristen til Sønderbro Apoteket er udløbet, og nu begynder den omstændelige udvælgelsesproces.

Kolding: Der kommer til at være kamp om at få lov til at drive apotek på Sønderbro i Kolding by. Anne Husted, der er lægemiddelinspektør ved Lægemiddelstyrelsen, fortæller nemlig, at der er kommet fem ansøgninger til apotekerbevillingen, der blev sat til salg tilbage i starten af december.

- Antallet af ansøgere svinger fra apotek til apotek. Det kommer meget an på, hvor de ligger. Nogle apoteker får ingen ansøgere, andre får ti, siger Anne Husted.

Bevillingen til Sønderbro Apotek blev sat til salg, da den nuværende indehaver, Bodil Møller Christensen, annoncerede hun ville gå på pension. Hun har drevet apoteket i 22 år og går på pension fra den 1. juli.

- Jeg tror efterhånden, jeg har alderen til at sige stop. Efter 22 år har jeg vist aftjent min værnepligt, sagde Bodil Møller Christensen til JydskeVestkysten, efter bevillingen var blevet sat i udbud.

Sønderbro Apotek
Sønderbro Apotek består af:Seks farmaceuterTolv farmakonomerEn kontoransatFire farmakonomeleverEn chaufførTo servicemedarbejdereTo ungarbejdere

Lang udvælgelsesproces

Nu starter udvælgelsesproces så. Og det er et noget mere omstændeligt arbejde, end når eksempelvis YouSee skal ud og finde en ny medarbejder.

- Det, der kommer til at ske nu, er, at ansøgerne skal til samtale hos forfremmelseskonsulenterne ved forfremmelsesrådet. Rådet består af repræsentanter fra apotekerforeningen, Pharmadanmark og Farmakonomforeningen og er udnævnt af ministeriet. De holder samtaler, og så bliver vi rådgivet af konsulenterne om, hvilke kandidater der er egnede til at drive apotektet. Derefter indkalder vi til samtaler med Lægemiddelstyrelsen, forklarer Anne Husted.

Men det stopper ikke der. Lægemiddelstyrelsens beslutning kommer nemlig i høring, og først når den er godkendt, er den nye apoteker endelig ansat.

Når man køber en bevilling til et apotek, overtager man også personalet og apotekets lagerbeholdning. Det har også indflydelse på prisen, som ikke er fastsat, fortæller Anne Husted.

Ansøgningsfristen til bevillingen udløb 11. december.

Fem vil overtage apoteket på Sønderbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce