Farvel til p-automaten: Nu kommer der over 300 gratis parkeringspladser i Kolding

Det er blandt andet de 180 pladser på Riberdyb, der bliver gjort gratis, så man frit kan holde der i tre timer. Arkivfoto: Søren Gylling

Farvel til p-automaten: Nu kommer der over 300 gratis parkeringspladser i Kolding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra 1. maj 2019 bliver der markant flere gratis parkeringspladser i Kolding midtby. Gratis parkering skal bidrage til at skabe mere liv og få flere til at besøge og handle i centrum.

Kolding: Nu er det snart slut med at betale for parkering på 330 af kommunens parkeringspladser i Kolding midtby. Fra den 1. maj bliver betalingsautomaterne pillet ned på fem parkeringsområder i midtbyen, efter det i januar blev besluttet, at der skal være færre betalingspladser i Kolding.

- Mange borgere har efterspurgt gratis parkering i midtbyen, og i det hele taget er gratis parkering blevet et konkurrenceparameter i mange byer. Nu skaber vi flere hundrede gratis p-pladser i Kolding midtby i en forsøgsperiode frem til 2020, og så håber vi, at det vil bidrage til at skabe mere liv og øget handel i centrum," siger Jakob Ville, formand for teknik- og klimaudvalget og manden bag initiativet til de flere gratis parkeringspladser, i en pressemeddelelse fra Kolding Kommune.

Parkeringspladserne, der bliver gratis at holde på, er de 30 pladser i Ålegården ved OK-klubben, 58 pladser på Sneglen, 43 pladser i forreste række ved Slotssøen, 180 pladser på Riberdyb og 19 pladser på Behrensvej bag biblioteket. Derudover er der i forvejen 113 gratis parkeringspladser i Midtgården og 235 i p-huset ved Føtex.

Der vil være en tidsbegrænsning på tre timer på de nye gratis parkeringspladser.

190 betalingspladser

Det efterlader 190 betalingspladser i Kolding midtby, som ligger på henholdsvis Ny Vestergade, Låsbybanke, Hyrdestræde og i Borchs Gård. På disse pladser vil timeprisen stige fra 10 kroner i timen til 15 kroner i timen.

Ændringerne kommer desuden i kølvandet på, at regeringen og Dansk Folkeparti har lavet en aftale om, at landets kommuner kun må beholde 30 procent af indtægterne fra parkering mod 70 procent hidtil. Det vil hive et stort millionbeløb ud af kommunerne - og Kolding vil miste en indtægt på 5,3 millioner kroner i forhold til indtjeningen i 2017.

Kolding Kommune ville faktisk kun komme til at tjene cirka en halv million kroner ved at opretholde betalt parkering, som det har fungeret frem til 1. maj - med andre ord er det ikke længere nær så god en forretning for kommunen at opkræve parkeringsbetaling.

Farvel til p-automaten: Nu kommer der over 300 gratis parkeringspladser i Kolding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce