Familie pillede amerikansk flag ned efter postyr og politibesøg

Dette syn har mødt bilister på Nr. Bjertvej den seneste måned. Men nu er det amerikanske flag pillet ned, efter familien i nummer 55 har haft besøg af politiet. Foto: Laust Tuxen Hedegaard

Familie pillede amerikansk flag ned efter postyr og politibesøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familien Hedegård pillede mandag "Stars and Stripes" ned fra flagstangen. Her har det hængt i en måneds tid, og det har skabt ballade for familien. Mandag morgen kom politiet forbi.

Kolding: Klokken 7.15 mandag morgen ringede det på døren på Nr. Bjertvej 55. Udenfor stod to politibetjente med en besked og et valg til familien Hedegård.

Den seneste måned har familien forbrudt sig mod gammel, dansk lovgivning ved at have det amerikanske flag, "Stars and Stripes", hængende i flagstangen. Siden 1915 har det været forbudt at flage med udenlandske flag - med undtagelse af de andre nordiske flag samt EU- og FN-flagene.

Politiet har fået flere anmeldelser om lovovertrædelsen og fortalte familien, at flaget skulle tages ned, ellers ville det koste en bøde på 2500 kroner.

Besøget kom bag på Rikke Hedegård og resten af familien, ligesom den seneste måneds postyr har overrasket dem. Familien har fra naboer hørt, at det er faldet nogle i Nørre Bjert for brystet, at der flages med amerikansk flag.

- Det har overrasket mig og provokeret mig og gjort mig edderspændt rasende, siger hun.

- Jeg tænker, at hvis nogle var så provokerede, hvorfor er der så aldrig nogen, der er holdt ind og har nævnt det? Vi går udenfor næsten hele dagen, så hold da lige ind og hør, hvad historien er i stedet for at tage det som en provokation.

Udenlandske flag
Det er som udgangspunkt forbudt her i landet at hejse andet flag end Dannebrog.Der er dog undtagelser. Det er tilladt private personer at flage med grønlandsk, færøsk, finsk, islandsk, norsk og svensk flag uden særlig tilladelse.

Desuden kan man få tilladelse til at hejse en fremmed stats flag. Tilladelse til flagning med flag fra andre anerkendte stater kan søges hos det lokale politi.

Kilde: Justitsministeriet

Ingen bevidst provokation

Historien er, at familien er helt tosset med USA.

- Vi hængte flaget op for at hylde hele den kultur, vi føler, vi er en del af. Amerikanerkulturen i Danmark, siger Rikke Hedegård.

Hun understreger, at det aldrig har været meningen at provokere eller støde nogen.

- Det har overhovedet ikke været meningen. Tværtimod.

JydskeVestkysten har talt med en af de personer, der har anmeldt den ulovlige flagning til politiet. Hun ønsker at være anonym, men fortæller, at hun har følt sig provokeret af, at flaget har hængt i flagstangen i en hel måned, når det nu er ulovligt.

Rikke Hedegård kan ikke forstå, nogle er blevet stødt.

- Jeg kunne forstå det, hvis det var et nazi- eller ISIS-flag, men et USA-flag, det kan jeg slet ikke forstå. Men det er nok, fordi de ikke selv er en del af den kultur, siger hun.

Familie pillede amerikansk flag ned efter postyr og politibesøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce