Facebook-borgmesteren fylder 50 år

Jørn Pedersen fejrer sin fødselsdag med en reception 17. april på rådhuset klokken 14-16.30. Selve dagen, 18. april, er reserveret til ægtefællen og de tre børn. Foto: Søren Gyling

Facebook-borgmesteren fylder 50 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koldings borgmester, Jørn Pedersen (V), fylder den 18. april 50 år. Dialog med borgerne fylder meget for borgmesteren, som man ofte møder i en debat på Facebook.

Kolding: Engagerer man sig i en debat på Facebook, der handler om et kommunalt emne, kan man ikke vide sig sikker på, man uimodsagt kan kritisere byrådets beslutning. Koldings borgmester, Jørn Pedersen (V), er aktiv på de sociale medier og hopper gerne ind i debatten. Han bruger i vid udstrækning Facebook til at være i dialog med kommunens borgere.

Hver dag bruger han mellem en halv og en hel time på at være i kontakt med borgerne, fortalte han i november sidste år i et interview i JydskeVestkysten.

Aktiviteten på det sociale medie har givet ham tilnavnet Facebook-borgmesteren. Hver morgen laver han desuden et opslag, hvor han fortæller, hvad han skal bruge dagen på.

- Politikeren og Facebook fødtes samtidig i mit tilfælde, og jeg har brugt det lige siden. Jeg kastede mig bare ind i det som Jørn for at vise, hvem jeg var, og hvem mennesket bag er, fortalte han i november til JydskeVestkysten.

Jørn Pedersen
Jørn Pedersen er udlært som radiohandler ved Legarth Radio i Kolding. Tidligere kaptajn og chef for flyverhjemmeværnseskadrillen Trekanten og var i den forbindelse en del af indsatsen under Seest-katastrofen. Sidder i KL's bestyrelse og KL's formandsskab.Formand for IBA Kolding, formand for Styregruppen for Statens Byggeforskningsinstitut, formand for Sampension, næstformand i Erhvervsklubben Kolding, bestyrelsesmedlem i Billund Lufthavn, bestyrelsesmedlem i Slotsøbadet, samt medlem af Lion Kolding og Kolding Flisepudserlaug.

Privat er han gift med Ellen, som er ansat i Middelfart Sparekasse.

Jørn Pedersen har tre børn: Annizette, Rasmus og Niels.

Valgt for tredje gang

I november 2017 blev Jørn Pedersen for tredje gang i træk valgt som borgmester i Kolding Kommune. Denne gang med flest personlige stemmer af alle Venstre-folk i hele landet.

Selv med absolut flertal vil han fortsat helst arbejde for at skabe brede forlig, fortæller han.

Konstitueringen i det nye byråd var da også igen med alle partier, og denne gang har alle partier en formandspost i et stående udvalg.

Jørn Pedersen har i sin tid som borgmester blandt andet arbejdet for at positionere Kolding som Danmarks designkommune.

Noget af det, Jørn Pedersen betegner som successer i sin tid som borgmester, er strategien for og udbygningen af campusområdet.

- Jeg tror, at man om 10-20 år vil kigge tilbage og sige, at det var virkelig det, der rykkede vores kommune, siger han.

Den største succes handler om samarbejde.

- Min største succes, synes jeg, er, at jeg nu i to perioder og lidt inde i tredje har formået at lave et samarbejdende byråd, og at jeg er alles borgmester. Både dem i Stepping og dem i Skovparken, siger borgmesteren.

Facebook-borgmesteren fylder 50 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce