Energinet vil ikke love at gøre noget anderledes

Sofie Leweson er projektleder på Energinets kæmpestore Baltic Pipe-projekt. Hun beklager, at Energinet ikke fik vendt tilbage til Kolding Kommune efter et i august, men vil ellers ikke love, at noget gøres anderledes en anden gang. Foto: Energinet

Energinet vil ikke love at gøre noget anderledes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læs her projektleder Sofie Lewesons svar på kritikken af informationsniveauet i sagen om det kæmpemæssige gasrør, der skal graves ned blandt andet gennem Kolding Kommune.

Kolding: - Vi lærer hele tiden, og nogle gange bliver vi endnu klogere. Men jeg vil ikke love, at vi vil gøre tingene anderledes en anden gang.

Sådan siger projektleder på Energinets Baltic Pipe-projekt, Sofie Leweson, i en kommentar til den kritik, som Venstres Asger Christensen har rejst af det statslige selskab Energinet, Miljøstyrelsen og Energistyrelsen, der sammen står bag udførelsen og planlægningen af den store gasrørledning, som på sin vej fra Nordsøen til Polen kommer til at berøre mange landmænd og lodsejere - også i Kolding Kommune.

Kritikken går især på, at Energinet ikke har informeret Kolding Kommune, Kolding Herreds Landbrugsforening og de berørte bedre og mere særskilt bl.a. om et informationsmøde, der blev afviklet i mandags. Informationen er udelukkende sket i form af et generelt brev fra Energistyrelsen og Miljøstyrelsen, som er sendt ud til alle berørte lodsejeres e-bokse den 21.-22. december.

- Nogle gange er det nemt at se i bagklogskabens lys, hvad man skulle have gjort. Med det her er et meget stort projekt, og det er vanskeligt at sige, om det lige er den ene eller den anden, man skulle have kontaktet. For os er det vigtigst at komme bredt ud i den her fase, siger Sofie Leweson.

Nogle gange er det nemt at se i bagklogskabens lys, hvad man skulle have gjort. Med det her er et meget stort projekt, og det er vanskeligt at sige, om det lige er den ene eller den anden, man skulle have kontaktet.
Sofie Leweson, projektleder på Baltic Pipe

Længere end kravet

Men kan du forstå utilfredsheden med informationsniveauet?

- Jeg holder fast i, at det her er en idéhøringsfase. Vi er meget tidligt ude i forhold til, hvor langt vi er med projektet, for det har været vigtigt for os at komme ud så tidligt som muligt.

Der er også kritik af, at høringsperioden er kort og går hen over jul og nytår?

- Høringsperioden er længere, end kravet er. I den her fase kræver loven kun en høringsperiode på 14 dage, men netop fordi den ligger hen over jul og nytår, har vi syntes, at den skulle være længere. Og man skal huske, at der kommer en ny høringsperiode senere på mindst otte uger.

I Kolding Kommunes by- og udviklingsforvaltning har man undret sig over, at Energinet aldrig vendte tilbage efter et møde om linjeføringen, som kommunen havde kommentarer til?

- Jeg kan bekræfte, at vi havde et teknikermøde i august, og det er rigtigt, at Kolding Kommune havde kommentarer til mødereferatet som Energinet ikke vendte tilbage på. Det er vi kede af, og vi stiller gerne op til møder igen.

- Men mødet var altså årsagen til, at vi har indarbejdet et forslag til en sydligere linjeføring, fordi Kolding Kommune har udbygningsplaner i forbindelse med det nordligere forslag til linjeføring, forklarer Sofie Leweson.

Energinet vil ikke love at gøre noget anderledes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce