Efter enorm omtale af plakat hos private børnepassere: Plakatfirma er klar med ny børnepasser-plakat

Sådan ser den nye plakat, som firmaet Dialægt sælger, ud. Den kom på gaden tirsdag og forholder sig humoristisk til diskussionen om, hvad de private pasningsordninger må have hængende i deres hjem. Firmaets markedsføringsansvarlige fortæller, at rigtig mange har været inde og se på den oprindelige dagplejeplakat på firmaets hjemmeside, og der har været en mindre øgning i salget af den. Foto: Dialægt

Efter enorm omtale af plakat hos private børnepassere: Plakatfirma er klar med ny børnepasser-plakat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Firmaet bag den plakat der i sidste uge skabte enorm røre, da Kolding Kommune bad private børnepassere om at overstrege ordet "dagplejeren", har ny plakat i støbeskeen. Firmaet kan mærke større interesse for dagpleje-plakaten.

Kolding: Den enorme medieomtale af den dagplejeplakat, der i sidste uge - med udgangspunkt i Kolding - var årsag til stor diskussion om, hvad private børnepassere må have hængende i deres private hjem, har givet en mindre fremgang i salget af plakaten, som firmaet Dialægt står bag.

Samtidig sendte Dialægt tirsdag en helt ny version af dagpleje-plakaten på gaden, og også den har allerede nu vakt en vis interesse, fortæller Christian Breum, der er ansvarlig for markedsføring i Dialægt.

Sagen om plakaten begyndte, da den konstituerede dagplejechef i Kolding Kommune sidste tirsdag sendte en mail ud til samtlige private børnepassere i kommunen. Her oplyste hun, at de tilsynsførende i kommunen havde konstateret, at flere private pasningsordninger havde dagplejeplakaten fra Dialægt hængende. Den humoristiske plakat indeholder forskellige udsagn om børn og har overskriften "Dagplejeren".

Men det går ikke, skrev hun. De private børnepassere må efter en lovændring ved årsskiftet ikke længere kalde sig dagplejere, og derfor bad dagplejechefen de børnepassere, der har plakaten hængende, om at overstrege ordet dagplejeren og erstatte det med et andet.

Nye regler
  • Ifølge en lovændring, der trådte i kraft 1. januar 2019, må man ikke længere kalde sig privat dagplejer. De private, der tilbyder privat børnepasning af de 0-3-årige, skal i stedet kalde sig private pasningsordninger.
  • Efter at JydskeVestkysten skrev om sagen med den plakat, som de private børnepassere ifølge Kolding Kommune, ikke måtte have hængende i deres nuværende form, spurgte kommunen Børne- og Undervisningsministeriet om råd. Her vil man dog ikke tage stilling i den konkrete sag og slår fast, at det er op til en konkret vurdering fra kommunens folk.
  • Kommunens børnechef har herefter slået fast, at man vil vurdere sagerne og gå pragmatisk frem.

Ny, gratis plakat

Christian Breum fra Dialægt fortæller, at firmaet har forsøgt at forholde sig humoristisk til sagen og undgå at politisere.

- Vi synes, sagen er lidt komisk. Men det er jo også forfærdeligt, at nogle private børnepassere bliver behandlet på en ikke så fed måde, siger Christian Breum og tilføjer, at Dialægt ikke er en del af konflikten mellem Kolding Kommune og børnepasserne, men at dens plakat er blevet et symbol på konflikten.

På den nye plakat, firmaet netop har lanceret, er overskriften "Dagplejeren" streget over, og så er der skrevet "Privat børnepasser" ovenover. Dialægt har allerede solgt nogle af denne plakat.

- Men vi har også opfordret vores kunder til at lade den gamle plakat blive hængende, siger Christian Breum.

Han forklarer, at man har fortalt de private børnepassere, at hvis nogen af dem alligevel føler sig pressede til at fjerne dagpleje-plakaten, kan de henvende sig til Dialægt, der tilbyder at sende en ny plakat med en redigeret overskrift ganske gratis til vedkommende.

Efter enorm omtale af plakat hos private børnepassere: Plakatfirma er klar med ny børnepasser-plakat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce