!DOCTYPE html> Efter bekymring om unge: Voksne mødtes for at snakke om byens ungdom | Kolding | jv.dk

Efter bekymring om unge: Voksne mødtes for at snakke om byens ungdom

Omkring 30 havde meldt sig til debatmødet om de unges liv og tilbud i Christiansfeld torsdag aften. Flere af de fagfolk, der arbejder med unge, fortalte på mødet, hvordan de får kontakt med unge, der kan have en bekymrende adfærd. Lederen af Ungekontakten, Maren Hornbech, forklarede, at dialog er det eneste værktøj hendes medarbejdere har. Hun har en af hendes medarbejdere til at være fast opsøgende medarbejder i Christiansfeld, og han kender efterhånden en del af de unge i byen. Foto: Lotte Højstrøm

Efter bekymring om unge: Voksne mødtes for at snakke om byens ungdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvordan skaber man nogle gode tilbud til de unge i Christiansfeld, hvad vil de have, og hvilke problemer er der med nogle unge? Det var blandt emnerne på debatmøde efter sommerens debat om de unge, der har de gamle tennisbaner som opholdssted.

Christiansfeld: De unge selv manglede i opsigtsvækkende grad, da der torsdag aften var indbudt til debatmøde i Christiansfeld om, hvad det gode ungeliv i byen er.

Mødet blev holdt i kølvandet på den til tider ophedede debat, der i sommer var i den lille by på grund af bekymring og utryghed over, at nogle unge i byen begyndte at hænge ud på de gamle tennisbaner i byen. Her har de skabt sig et tilholdssted, byggede blandt andet et skur og mødtes der på de varme sommeraftenener. Debatten handlede blandt om, hvorvidt, mindreårige drak alkohol der, om der blev røget hash, og om de unge flirtede med kriminalitet.

Tennisbanerne bliver stadig brugt som mødested, men en række fagpersoner, der arbejder med unge i Christiansfeld og resten af kommunen, kunne også fortælle de fremmødte voksne, at det er en mindre gruppe på 10-15 unge, der mødes der.

Til gengæld står det klart, at der fra flere forældre til unge er et ønske om at etablere nogle tilbud til unge i Kolding - tilbud, der kan være et alternativ til tennisbanerne, hvor ikke alle ønsker at komme, og måske også et alternativ til ungdomsklubben, der holder åbent flere gange ugentligt.

De unge
Sidste år i løbet af sommeren var der flere sager, hvor nogle unge stod bag hærværk, ballade og indbrud i Christiansfeld.I sommer samlede nogle grupper af unge sig ved de gamle tennisbaner i byen og byggede selv et skur. Der var bl.a. bekymring for, om de unge røg hash der, ligesom der var en del kritik af, at der var for rodet på pladsen.

Ungdomsskolen har for nylig holdt en workshop med de unge og hørt mere om deres ønsker.

Kolding Kommune ejer grunden med tennisbanerne. Man vil nu undersøge nærmere, hvad byens unge selv ønsker og finde ud af, om der skal laves nye tilbud til dem.

Konstruktiv dialog

Lina Nielsen, der er mor til en teenagedreng, opfordrede i hvert fald de kommunalt ansatte til at tænke over nye tilbud til byens unge, der gerne vil kunne mødes og feste og hygge.

- Prøv at tænke nyt og husk, at der er to grupperinger af unge. Min dreng opholder sig i hvert fald ikke ved tennisbanerne. Og så skal vi også huske, at vi har en gruppe af fantastiske unge mennesker her i Christiansfeld, sagde Lina Nielsen.

Bag mødet stod byrådets lokaldemokratiudvalg og Forum Christiansfeld, og Birgitte Lamp, der havde arrangeret mødet, håbede på en større forståelse og dialog omkring udfordringerne med nogle unge i byen.

- Vi vil prøve at tage fat i den problemstilling, at nogle unge har lavet noget, og at det har afstedkommet en debat på facebook. Jeg håber, at vi kan blive lidt klogere på, hvordan vi kan gribe det an på en konstruktiv måde, lød det fra Birgitte Lamp.

Udenfor foreningerne

Blandt oplægsholderne på mødet var landbetjenten Nis Grau, leder af Ungekontakten Maren Hornbech, leder af ungdomsskolens afdeling i Christiansfeld, Michael Christensen og skoleleder på Christiansfeld Skole, Poul Fremmelev.

Sidstnævnte fortalte om skolens arbejde med at få eleverne til at trives, og at man som voksen bør være bevidst om, at der er en gruppe unge, der ønsker at være sig selv, uden at en voksen styrer det hele.

- Der er rigtig mange gode tilbud til unge, hvis de er foreningsmindede, sagde Poul Fremmelev og tilføjede, at det måske gælder om, at tilbyde dem aktiviteter, de selv er med til at administrere, hvis de udviser ansvar.

Deltagerne blev på mødet også forvisset om, at flere forskellige "professionelle" fra Kolding Kommune har temmelig tæt kontakt med de unge på tennisbanerne og mange andre unge i byen. Det gælder blandt andet den lokale betjent, et par opsøgende medarbejdere fra Ungekontakten og ansatte fra ungdomsklubben.

Efter bekymring om unge: Voksne mødtes for at snakke om byens ungdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce