Efter banelukning på grund af regn: Klubber vil have flere kunstgræsbaner

For at undgå at aflyse træninger og kampe, når det har regnet voldsomt, vil klubberne have flere kunstgræsbaner. Foto: Jonas Okholm Nielsen

Efter banelukning på grund af regn: Klubber vil have flere kunstgræsbaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der mangler kunstgræsbaner i Kolding, mener klubberne. Planerne for nye kunstgræsbaner er allerede på vej. Der mangler fem til seks kunstgræsbaner i Kolding, fortæller formanden for Kolding Idrætsråd.

Kolding: Efter kommunen lukkede fodboldbanerne for resten af sæsonen på grund af regn, vil klubberne have flere kunstgræsbaner i Kolding. På den måde vil de undgå de mange aflysninger af træninger og kampe.

- Lukningen af banerne giver et spark til planerne med kunstgræsbaner. Så vi alle kan træne, ikke bare dem med kunstgræsbaner. Nu vil vi i gang, så vi kan tilbyde vores fodboldspillere træning, også når det regner, siger Gitte Thomsen, der er formand i Dalby GF.

Lige nu er der kun tre kunstgræsbaner i Kolding. Der ligger en i Bramdrupdam, en i Nr. Bjert, og så har Kolding Boldklub en. Kolding IF har også en mindre bane på vej. Men tre baner er ikke nok, når alle klubber i Kolding skal deles om dem.

- Det er et stort problem i Kolding, at der mangler kunstgræsbaner. Vi har kun tre inden for bygrænsen i en by med 60.000 indbyggere, siger Allan Johansen, der er formand for Kolding Boldklub.

- Hos os er kunstgræsbanen fuldt booket med vores egne hold. Der er kun ledigt om formiddagen. Og der er jo ikke mange, der spiller om formiddagen, siger han.

Planen er i gang

Planerne for kunstgræsbaner i Kolding er dog også i gang med at blive lavet. På et møde, der fandt sted for omkring et halvt år siden, blev  medlemmerne af idræts- og fritidsudvalget enige med Kolding Idrætsråd om at udarbejde en plan for kunstgræsbaner i Kolding.

Formanden for Kolding Idrætsråd, Claus Warming, fortæller, at rådet er i gang med at udarbejde en rapport, som skal være færdig inden den 1. marts.

- Vi skal finde ud af, hvor banerne skal ligge, og hvordan samarbejdet imellem klubberne skal fungere. Men man plejer at sige, at der skal være i omegnen af 500-600 spillere til én kunstgræsbane. I Kolding Kommune er der cirka 5.000 registrerede spillere. Der skal altså være mellem otte og ti kunstgræsbaner i Kolding, så vi mangler fem-seks baner, siger han.

Rapporten skal afleveres til idræts- og fritidsudvalget, som så skal tage stilling til, om der skal bruges penge på det.

- Der kommer en årrække, hvor politikerne skal afsætte penge til et par kunstgræsbaner om året. Om fire år kan der godt være otte baner i alt. Men i sidste ende er det en politisk beslutning om kroner og øre, siger han.

Efter banelukning på grund af regn: Klubber vil have flere kunstgræsbaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce