Dronningen får følgeskab af sine søstre på Koldinghus

Her ses de tre søstre dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne Marie i Tivolis Koncertsal under uddelingen af Dronning Ingrids Hæderslegat. Det var i oktober 2016. Snart samles trekløveret i Kolding. Arkivfoto: Jens Astrup/Scanpix

Dronningen får følgeskab af sine søstre på Koldinghus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dronning Margrethe har meddelt sit besøg, når Koldinghus og byen fejrer sit 750 års jubilæum. Nu har hendes to søstre, dronning Anne-Marie og prinsesse Benedikte, også givet tilsagn om at deltage.

Kolding: "Lidt royal har man lov at være". Sådan lyder Billed-Bladets kendte pr-slogan, og den replik kan koldingenserne roligt låne, når man den 5. maj markerer 750 års jubilæet for både by og slot. Kongehuset kommer nemlig til at sætte et markant aftryk på festlighederne, der kommer til at foregå i og omkring Staldgården.

Dronning Margrethe har allerede meddelt, at hun gerne vil komme til Kolding for at fejre begivenheden, og nu oplyser Kongehuset, at også dronningens to søstre har givet tilsagn om at komme. Det er ikke så ofte, men ser hele det royale trekløver ved samme begivenhed ude i landet, men det sker altså her.

På nuværende tidspunkt har Kongehuset ikke flere oplysninger at knytte til besøget.

- Det er på et meget tidligt tidspunkt, at vi har offentliggjort et tilsagn om at deltage, men selve programmet for deltagelsen kan vi ikke gå i detaljer med allerede. Der skal nok komme et program, når vi kommer tættere på datoen, oplyser kommunikationsmedarbejder Frederik Nellemann Linde fra hoffets pressetjeneste.

750 års jubilæum
Man kan læse om den kommede udstilling på Koldinghus, om folkefesten i Staldgården, og om alle de andre jubilæums-aktiviteter ved at klikke ind på kommunens særlige hjemmeside www.kolding750.dk

Gensyn med diadem

Ifølge avisens oplysningerne deltager dronning Margrethe, dronning Anne-Marie og prinsesse Benedikte i selve folkefesten i Staldgården, og de går herfra videre op til Koldinghus, hvor de som de første bliver vist rundt i den udstilling, der åbner præcis samme dag.

Udstillingen bærer titlen "Magtens smykker", og medlemmer af det danske kongehus har selv bidraget til udstillingen med adskillige udlån. For de tre søstre er udstillingen blandt andet et kært gensyn med det Cartier-diadem, som de alle tre bar ved deres bryllupper.

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen har i øvrigt meldt sin ankomst ved folkefesten i Staldgården. Ifølge Kolding Kommunes officielle program vil festen blandt andet indeholde taler, korsang, jazzmusik og gratis fødselsdagskage til de første 750 mennesker. Festen slutter med en koncert med Zididada og Sko/Torp, akkompagneret af AllStars. Også sangerinden Dawn Joseph optræder.

Dronningen får følgeskab af sine søstre på Koldinghus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce