Contrans dropper ansøgning om hvilehus til udenlandske chauffører

Contrans-direktør Henrik Hansen er træt af den polemik, hans ansøgning om at bygge et hvilehus til sine udenlandske chauffører har skabt. Arkivfoto: Jakob Schultz

Contrans dropper ansøgning om hvilehus til udenlandske chauffører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Transportfirmaet Contrans vil ikke bygge hvilehus til sine chauffører alligevel. - Jeg er træt af den polemik, sagen har skabt, siger direktør Henrik Hansen.

Kolding: Der bliver ikke bygget noget hvilehus til udenlandske chauffører ved transportfirmaet Contrans på Merkurvej alligevel.

Nu meddeler direktør Henrik Hansen nemlig, at Contrans trækker sin ansøgning om at få lov til at bygge det omstridte hus tilbage.

- Jeg er træt af al den polemik, sagen har skabt. Det havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig. Så nu opgiver vi at bygge en velfærdsbygning til vores chauffører og indgår i stedet i en dialog med Kolding Kommune og Business Kolding om, hvordan vi kan få skabt en bred løsning på det her problem for alle Koldings transportvirksomheder, siger Henrik Hansen.

I søgte jo om lov til at bygge en bygning, hvor jeres chauffører måtte overnatte og sove, men byrådets flertal ville kun give tilladelse til korte hvil i bygningen. Kunne I overhovedet bruge sådan en tilladelse til noget?

- Det kunne vi godt, for så kunne vores chauffører alligevel få mulighed for at lave lidt mad og komme i bad, mens de fortsat måtte sove i deres lastbiler. Men det bliver ikke til noget nu, og nu vil jeg bare gerne have lukket den her sag, siger Henrik Hansen.

Sagen kort
Contrans har søgt om lov til at bygge en velfærdsbygning med 30 sovepladser til sine udenlandske chauffører.I mandags gav et spinkelt flertal i byrådet bestående af V og K tilladelsen på betingelse af, at chaufførerne ikke må sove, men kun hvile i bygningen.

Resten af byrådet stemte imod med bl.a. de begrundelser, at de udenlandske chauffører er social dumping, og at der ikke må være beboelse i industrikvarterer.

Udenlandske chauffører, som sover i deres lastbiler, er et stort problem på villaveje og rastepladser.

Ny lovgivning vil om kort tid forbyde, at chaufførerne overnatter i deres førerhuse.      

 

Underligt forløb

Borgmester Jørn Pedersen (V) forstår godt Contrans-direktørens beslutning "alene af den årsag, at seriøsiteten i den her debat ikke har været på et højt niveau".

- Som jeg forstår det, er Contrans træt af at blive mistænkt for ikke at ville overholde de betingelser, vi satte for tilladelsen til et hvilehus, siger borgmesteren med henvisning til Socialdemokraternes, Enhedslistens, SF's, De Radikales og Dansk Folkepartis modstand mod at give tilladelse til hvilehuset på Merkurvej.

Borgmesteren mener, at sagen har haft "et underligt forløb", og at den fik nogle dimensioner, som slet ikke har med planlægning og forsøg på at mindske de udenlandske chaufførers generende og svinende ophold på rastepladser og villaveje at gøre.

- Vi kan jo ikke gøre noget ved EU-reglerne i byrådet, og så længe de er, som de er, så vil vi have udenlandske chauffører på vores veje. Så nu forventer jeg, at hele byrådet vil støtte op om vores forslag om at finde en bred løsning på problemet, sådan som alle partierne også var enige om, inden de løb fra det i byrådet, siger Jørn Pedersen.

Contrans dropper ansøgning om hvilehus til udenlandske chauffører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce