Byrådet fyrer op under byggemodning udenfor Kolding by

Nu går Kolding ud på jordopkøb i de mindre bysamfund rundt omkring i kommunen for at sikre balance i udviklingen. Arkivfoto:

Byrådet fyrer op under byggemodning udenfor Kolding by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne lægger 25 millioner kroner oveni puljen til byggemodning de næste fire år. Pengene skal investeres i centerbyerne og de mindre byer i kommunen.

Kolding: For at imødekomme en rekordstor efterspørgsel på byggegrunde sætter Koldings politikere nu ekstra 25 millioner kroner af til byggemodning og opkøb af boligjord i de næste fire år.

Pengene hældes oveni de 28 millioner kroner, som by- og udviklingsforvaltningen allerede har til byggemodning alene i 2019, og de øremærkes byggemodning uden for Kolding by i centerbyerne Vamdrup, Lunderskov og Christiansfeld og en lang stribe mindre byer i kommunen.

- Det går stærkt lige nu, og det kører primært af sig selv med udstykninger i Kolding. Så nu er det også tiden, hvor vi kan få succes i vores mindre byområder. I Vonsild og Strandhuse og den slags steder kan private gøre det, og så kan vi bruge vores penge til at skubbe gang i en udvikling i for eksempel Sdr. Stenderup, Ødis , Stepping og Hejls og i centerbyerne, siger borgmester Jørn Pedersen (V).

Jordsalg
Der blev solgt kommunal jord for 77,41 mio. kr. i 2017, heraf 18,24 mio. kr. til erhvervsformål.

Indtil nu er der solgt jord i år alene til boligformål for 76,4 mio. kr.

Kolding Kommune håndterede 2223 byggesager i 2017.

I år ventes antallet at nå op på 2400 sager.

Der blev solgt 86 byggegrunde i 2017. I år er salget indtil nu 66.

Nu er investorerne her

Det er ikke mere end en måned siden, at politikerne også smed seks millioner kroner mere i puljen til kommunens håndtering af et stigende antal forespørgsler fra private investorer og deraf følgende mødeaktivitet og planlægningsarbejde.

Har I sovet i timen, når det er nødvendigt med så store ekstrabevillinger så kort tid efter, at I har vedtaget kommunens budget?

- Nej, det er bare nu, det pludselig går rigtig stærkt. Det er ikke fordi, vi ikke har villet lege med investorerne. De har bare ikke været her, men det er de nu. De har blandt siddet i Vejle og Horsens, men nu kigger de udenfor, siger Jørn Pedersen.

Plan kan ændres

By- og udviklingsdirektør Merete Dissing Pedersen fortæller, at den plan, der nu er lagt for jordopkøb og byggemodning udenfor kommunens store by, skal sikre, at der er balance i udviklingen af kommunen. Og hun fortæller, at både store, mellemstore og små udviklere er i spil.

Merete Dissing oplyser også, at den godkendte plan kan ændre sig undervejs.

- Hvis der pludselig kommer nogle private investorer, som vil udvikle i de områder, vi har kig på nu, så holder vi os tilbage og kigger andre steder hen, fortæller hun.

Byrådet fyrer op under byggemodning udenfor Kolding by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce