Byggefirma med næsten 100 mand er krakket: Alle mand sendt hjem

HM Byg Tømrer- og Snedkerforretning i Stepping ved Christiansfeld er gået konkurs. - De har haft nogle entrepriser, som ikke er faldet ud, som de forventede. De er blandt andet blevet ramt af nogle sager med mangelkrav fra køber, som har gjort, at deres likviditet er strammet til, siger kurator Steen Jørgensen, der er advokat i Trolle Advokatfirma. Arkivfoto: Jens Thaysen/Ritzau/Scanpix

Byggefirma med næsten 100 mand er krakket: Alle mand sendt hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HM Byg Tømrer- og Snedkerforretning, der har base i Stepping ved Christiansfeld, er taget under konkursbehandling af skifteretten tirsdag. Firmaet har tabt penge på fire-fem større projekter, lyder det fra kurator i konkursboet.

Stepping: Fredag i sidste uge sendte virksomheden medarbejderne hjem fra byggepladser i København, Aarhus, Sønderborg og Trekantområdet, og nu er HM Byg Tømrer- og Snedkerforretning taget under konkursbehandling.

Der er cirka 65 fastansatte medarbejdere og derudover en større gruppe vikarer, så det var omkring 100 mand, der er blevet sendt hjem. Byggefirmaet var blandt andet i gang med at bygge det kommende Gigthospital i Sønderborg og ombygge plejecentret i Gråsten.

Byggefirmaet, der var ejet af Henrik Madsen og Morten Trans, blev tirsdag taget under konkursbehandling efter en såkaldt egenbegæring, hvor ledelsen selv smed håndklædet i ringen. Skifteretten indsatte kurator Steen Jørgensen, der er advokat i Trolle Advokatfirma, til at redde trådene ud efter krakket.

- De har haft nogle entrepriser, som ikke er faldet ud, som de forventede. De er blandt andet blevet ramt af nogle sager med mangelkrav fra køber, som har gjort, at deres likviditet er strammet til. Det har været deres største udfordring, som jeg ser det lige nu, siger Steen Jørgensen.

Kort om HM Byg
HM Byg Tømrer- og Snedkerforretning A/S havde hovedkontor i Stepping nær Christiansfeld. Virksomheden blev startet af Henrik Madsen i 1998. Siden da har virksomheden vokset sig betydeligt større, og der var cirka 65 fastansatte i firmaet ved konkursen, og derudover kommer en række vikarer.

Underskud sidste år

Byggefirmaets seneste regnskab viste et underskud på 1,3 millioner kroner før skat. Siden 2008 har der ellers været overskud i firmaet. Sidste år blev overskuddet 2,7 millioner kroner før skat, hvilket var det bedste siden 2008.

Firmaet har blandt andet bygget en del af Jysks domicil i Brabrand, udført tømrerarbejde på The Silo i København og været med til at bygge multikulturhuset i Sønderborg.

Der er fire-fem byggesager, hvor firmaet har tabt penge. Dels har underleverandørerne ikke leveret som aftalt. Andre gange er det firmaets egne folk, der har medvirket til, at firmaet er kommet i klemme, lyder kurators vurdering.

- Samtidig er det en virksomhed, der er vækstet forholdsvis meget. Og likviditeten har været spændt lidt hårdt, siger Steen Jørgensen, der endnu ikke har et overblik over, hvor store krav kreditorer har mod konkursboet.

Nu skal han afsøge markedet for at se, om der er nogen, der vil købe nogle af resterne.

- Vi skal selvfølgelig arbejde på at se, om vi kan sælge firmaet helt eller delvist, eller om der er nogen, der vil overtage nogle entrepriser, siger Steen Jørgensen.

Byggefirma med næsten 100 mand er krakket: Alle mand sendt hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce