Borgmester om Uniscraps farvel til Kolding: Det var forventet

Uniscrap køber skrot fra private, skrothandlere og industrien,og sælger det videre på verdensmarkedet efter bearbejdning. Nu lukker virksomheden sit hovedsæde her på Stålvej. På billedet ses afdelingsleder Joan Schwarz. Arkivfoto: Søren Gylling

Borgmester om Uniscraps farvel til Kolding: Det var forventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Jørn Pedersen vil have undersøgt, om det giver mening, at Uniscrap fortsat oplagrer skrot på Kolding Havn, når virksomheden nu rykker sit hovedkvarter ud af Kolding.

Kolding: Det kommer ikke bag på Koldings borgmester Jørn Pedersen (V), at genbrugs- og metalskrotvirksomheden Uniscrap har valgt at sige farvel og tak til Kolding og flytter sit hovedsæde fra Stålvej til Fredericia.

- Det var lidt forventet, fordi vi ikke ville give dem lov til at bygge et nyt hovedsæde på Kolding Havn. Vi har været i dialog med Uniscrap, og vi har ikke ønsket at opfylde deres ønsker. Vi vil ikke have deres hovedkvarter på Kolding Havn med alt, hvad det fører med sig af røg, støj og møg. Sådan er det. Og så ved vi jo godt, at de sætter kikkerten for det andet øje, siger Jørn Pedersen.

Han fastlår, at "det altid er ærgerligt, når en virksomhed flytter".

Borgmesteren hæfter sig dog ved, at det ikke er det store antal arbejdspladser, der forsvinder ud af kommunen - og han er sikker på, at de nok skal blive erstattet af nye, når der kommer nye aktiviteter på Unicraps ejendom på Stålvej.

Vi vil ikke have deres hovedkvarter på Kolding Havn med alt, hvad det fører med sig af røg, støj og møg. Sådan er det.
Jørn Pedersen (V), borgmester

Den fulde pakke

Uniscrap agter dog ikke at forsvinde helt ud af Kolding. Virksomheden bebuder, at den beholder sin aktivitet på Kolding Havn, hvor der oplagres metalskrot, indtil det fragtes til videre forarbejdning.

Uniscraps lejemål på havnen ligger lige overfor Godset nær inderhavnen - så der er altså ikke tale om de store, meget synlige skrotbjerge ude på spidsen af sydhavnen. De ejes af Rimeco.

Alligevel vil Jørn Pedersen nu have undersøgt, om Uniscrap kan overtales til at logge ud af Kolding Havn også.

- Det er helt fair, at de ikke ønsker at blive i Kolding, og det er så fint, at de rykker til nabobyen. Men i min verden må det være den fulde pakke, de tager med sig, mener borgmesteren.

Havnedirektør Anders Vangsbjerg Sørensen oplyser, at Uniscraps lejemål på havnen er beskedent. Der er tale om et areal på 2400 kvadratmeter på kaj 3, og der er ingen ansatte i forbindelse med lejemålet, der løber på en fire-årig kontrakt.

Borgmester om Uniscraps farvel til Kolding: Det var forventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce