Borgmester har plan B klar til kuldsejlet plejehjemsprojekt

Kolding Kommune var gået i gang med at lave en ny lokalplan, så der kunne bygges et privat plejehjem og boliger til seniorer indenfor det stiplede område her ved Sletteskovvej og gården Vilhelmsminde. Nu vil Kolding Kommune finde en anden placering til projektet. Luftfoto: Kolding Kommune

Borgmester har plan B klar til kuldsejlet plejehjemsprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Jørn Pedersen har aftalt møde med AP Pension for at sikre, at Kolding får et privat plejecenter, selvom forsøget på at få det placeret ved Sletteskovvej i Nr. Bjert er gået i vasken.

Kolding: Borgmester Jørn Pedersen (V) har stadig stor tiltro til, at AP Pension bygger et privat plejecenter i Kolding for Danske Diakonhjem og i tilknytning dertil et større antal rækkehuse for seniorer, selvom et forsøg på at realisere netop sådan et byggeri ved Sletteskovvej i Nr. Bjert er gået i vasken.

- Ja, absolut. Det er så spændende et projekt, at det bare skal landes, og vi har plan B klar, siger han.

Torsdag fortalte JydskeVestkysten, at projektudviklernes forhandlinger om at opkøbe jord til formålet ved gården Vilhelmsminde på Sletteskovvej 6 er opgivet, fordi parterne ikke kunne enes.

Det er selvstændig projektudvikler Ulrik Stengaard og det lokale entreprenørselskab Adsbøl A/S, der har forsøgt at bane vejen for AP Pensions udlejningsbyggeri til Danske Diakonhjem ved Sletteskovvej - og helt frem til tirsdag var Kolding Kommune af den klare overbevisning, at der var en håndfast aftale mellem parterne. Derfor har by- og udviklingsforvaltningen også sat udarbejdelsen af en ny lokalplan ved Sletteskovvej i gang. Det arbejdet blev stoppet igen i går.

Friplejehjem
  • AP Pension og Danske Diakonhjem har en partnerskabsaftale om drift af flere nye plejehjem i Danmark, og AP Pension har vist interesse for at bygge i Kolding.
  • På friplejehjemmet kan der også blive tale om boliger til ældre med særlige behov. Bl.a. det skal afklares i en nærmere dialog mellem Danske Diakonhjem og Kolding Kommune.
  • Et friplejehjem adskiller sig ved, at det ikke er formelt knyttet til den lokale kommune gennem en særlig driftsoverenskomst.
  • Hvis man er visiteret til en plejebolig af sin kommune, kan man vælge et friplejehjem, lige meget hvor i landet det ligger.

Kolding nord

Jørn Pedersen siger, at han kun kan "tage det til efterretning og beklage", at projektet ikke kunne lykkes ved Sletteskovvej.

Det var han nemlig så sikker på allerede i januar, at kommunen gik ud med en pressemeddelelse med det glade budskab om, at "AP Pension og Kolding Kommune arbejder på at bygge en seniorby i Nr. Bjert med et friplejehjem, et seniorbofællesskab og senere flere boliger".

Nu har borgmesteren aftalt at mødes med AP Pension hurtigst muligt.

- Og jeg har med det samme bedt forvaltningen om at pege på alternative placeringsmuligheder. Vi har allerede konkrete forslag til, hvor plejecentret kan bygges i stedet for. Det er også i Kolding nord, hvor det vil ligge godt i forhold til, hvor vores andre plejehjem er placeret, siger Jørn Pedersen.

Borgmesteren vil ikke afsløre hvilke placeringer, han mere præcist tænker på, fordi det erfaringsmæssigt kan sende priser på himmelflugt.

Borgmester har plan B klar til kuldsejlet plejehjemsprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce