Borgmester: Trafikaftale er super god for Kolding

- Godt set, siger Jørn Pedersen om den store trafikaftale. Arkivfoto: Søren Gylling

Borgmester: Trafikaftale er super god for Kolding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Jørn Pedersen (V) klapper i hænderne over regeringen og DF's trafikaftale. Den er god for Kolding på flere måder, siger han.

Kolding: Regeringen og Dansk Folkepartis store aftale om at lave forbedringer i Danmarks infrastruktur for over 112 milliarder kroner de kommende år vækker jubel på borgmesterkontoret i Kolding.

- Det er en super god aftale for Kolding og for hele landet, siger Jørn Pedersen (V), som fremhæver tre elementer i aftalen, som gavner Kolding.

For det første lægger DF og regeringen op til, at motorvejen rundt om Kolding skal udbygges med et spor i begge retninger på den syv kilometer lange strækning fra Kolding vest til motorvejskryds Kolding nord for Kolding. Strækningen er tit belastet af meget tæt trafik, mange lastbiler og uheld, som fanger bilisterne i lange, forsinkende køer. Planen er, at projektet skal i gang i 2021.

- Enhver kan jo se, hvor belastet strækningen er i dag, og det bliver et større og større problem for os også omtalemæssigt. I gamle dage var det Vejle, der var belastet af trafikpropper. I dag er det os, og det får nogle virksomheder til at overveje, om de overhovedet kan etablere sig her. Desuden sander Kolding by jo helt til i køer, når der sker uheld ude på motorvejen, for så prøver bilisterne at komme frem ved at køre ind gennem byen, påpeger borgmesteren.

I gamle dage var det Vejle, der var belastet af trafikpropper. I dag er det os, og det får nogle virksomheder til at overveje, om de overhovedet kan etablere sig her.
Jørn Pedersen (V), borgmester
Motorvejen rundt om Kolding er tit belastet af uheld og mange lastbiler. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Motorvejen rundt om Kolding er tit belastet af uheld og mange lastbiler. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Foto: Ludvig Dittmann/Foto: Ludvig Dittmann

Billund

Udover de ekstra motorvejsspor til knap 600 millioner kroner, nævner borgmesteren Hærvejsmotorvejen fra Haderslev til Give og Billund-banen fra Vejle til Billund som fordele for Kolding i trafikaftalen. Anlæg af Hærvejsmotorvejen til mellem 5,8 og 7,5 milliarder kroner afhængigt af linjeføring skal i følge planen i gang i 2023 ligesom Billund-banen til en lille milliard kroner.

- Hærvejsmotorvejen er en nødvendighed. Den forbinder os direkte til Billund, og når E20 og E45 lukker ned på grund af uheld sikrer den, at man kan komme udenom. En baneforbindelse til Billund Lufthavn er også rigtig god for os, mener Jørn Pedersen, som roser parterne bag trafikaftalen på denne måde:

- Det er rigtig godt set.

Borgmester: Trafikaftale er super god for Kolding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce