Boligsalget fortsætter med at stige i Kolding Kommune

Frem til udgangen af november 2017 var der solgt 723 villaer i Kolding Kommune. I hele 2016 blev der handlet 707 villaer i kommunen. - Boligkøberne er virkelig tilbage. Og der kommer flere til. Der er flere købere end boliger. Det betyder, at liggetiderne falder. Inden for de sidste seks måneder kan vi se, at liggetiden i vores forretning er faldet fra 164 dage til 134 dage. Arkivfoto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix

Boligsalget fortsætter med at stige i Kolding Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligkøberne står på spring, og allerede inden salgstallene for december bliver lagt sammen, er der solgt flere boliger i 2017 sammenlignet med 2016.

Kolding: Antallet af handler med villaer i Kolding Kommune bliver ved med at stige. Fra årsskiftet og til udgangen af november er der solgt 723 villaer, hvilket er der højeste antal handler på et år, siden finanskrisen ramte.

Fra 2014 til 2015 steg antallet af handler fra 546 til 702, viser tallene fra Boligsiden.dk. Sidste år var tallet 707. Men allerede nu er man altså over antallet af handler for hele 2016. De positive takter er også blevet bemærket hos et par af byens ejendomsmæglere.

- Jeg er meget tilfreds. Da vi gik ind i december 2017, havde vi lavet lige så mange handler som i hele 2016. Alt, hvad vi laver i december, bliver en fremgang i forhold til 2016. Vi oplever fortsat en god tilflytning til Kolding Kommune. Vi kan godt mærke, at der kommer flere arbejdspladser til kommunen, siger ejendomsmægler Henning Larsen fra Danbolig i Kolding.

- Jeg er meget tilfreds. Da vi gik ind i december 2017, havde vi lavet lige så mange handler som i hele 2016. Alt hvad vi laver i december, bliver en fremgang i forhold til 2016. 
Henning Larsen, ejer af Danbolig Henning Larsen & Co

Mangler boliger

Hos Nybolig Kolding går tingene også hurtigere end sidste år, fortæller Glenn Gadegaard, der er medejer af Nybolig i Kolding.

- Boligkøberne er virkelig tilbage. Og der kommer flere til. Der er flere købere end boliger. Det betyder, at liggetiderne falder. Inden for de sidste seks måneder kan vi se, at liggetiden i vores forretning er faldet fra 164 dage til 134 dage. Det er et betydeligt tegn på, at der bliver handlet mange boliger, siger Glenn Gadegaard.

- Særligt inden for de seneste måneder har vi fået rigtig godt gang i salget, når vi sammenligner med sidste år. Og lige nu mangler vi emner. For køberne er derude. Og det er helt klassisk udbud og efterspørgsel, og lige nu falder udbuddet, siger Glenn Gadegaard

Det betyder, at priserne også er opadgående. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for en villa i 2017 er foreløbig på 11.572 kroner, hvilket er et lille nøk op i forhold til 11.355 kroner for hele 2016. Og de seneste tre måneder har den gennemsnitlige kvadratmeterpris været lige over 12.000 kroner per kvadratmeter.

Der er dog fortsat et godt stykke op til priserne, før finanskrisen ramte. I foråret 2008 sneg den gennemsnitlige kvadratmeterprise sig lige over 13.000 kroner.

Priser stiger svagt

- Det, vi oplever nu, er, at der bliver handlet i hele prisspektret. Fra de helt billige og de dyreste. Tidligere har det hængt lidt i forhold til de dyreste boliger. Men nu ser vi, at de helt dyre boliger på Fjordvej ned til vandet bliver handlet. Men helt generelt kan vi se, at udbuddet af boliger er på vej ned. Og udbud og efterspørgsel påvirker prisdannelsen. Og fortsætter det, så vil vi også se prisstigninger i Kolding ligesom i de store danske byer, siger Henning Larsen.

Den større efterspørgsel betyder, at køberne står på spring for at komme ud at kigge på nye boliger, ligesom ejendomsmæglerne i flere tilfælde kan sælge gennem køberkartoteket.

- Kvadratmeterpriser stiger. I vores butik tror jeg, at priserne er steget med tre-fem procent. Så der er ikke tvivl om, at kurven er stigende fra årsskiftet. Men den er fortsat svagt stigende, siger Glenn Gadegaard.

Boligsalget fortsætter med at stige i Kolding Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce