Børn fra ghetto-område skal ud i idrætsforeninger

Unge fra Skovparken-området uddannes til at være sportsambassadører og fortælle andre unge om sportsmuligheder. I dag besøger de basketballklubben og skal prøve at spille basketball.
Foto: Ludvig Dittmann

Børn fra ghetto-område skal ud i idrætsforeninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere projekter i Skovparken skal få flere børn til at gå til sport. Børn uddannes for eksempel til sportsambassadører.

Børn fra Skovparken skal ud i Koldings idrætsforeninger. Det er målet med to projekter, som netop nu er i gang i området.

Årsagen er, at børn og unge fra områder som f.eks. Skovparken ikke i så høj grad er medlemmer af sportsforeninger, fortæller boligsocial medarbejder ved Byliv Kolding, Camilla Neve Lieknins.

- Men det er godt, hvis de kommer ud og engagerer sig i byens tilbud, bliver integreret i foreningslivet og møder en masse andre uden for boligområdet, siger hun.

I det ene projekt uddannes børn og unge til sportsambassadører, der skal rundt på skoler og fortælle andre om, hvilke sportsgrene man kan gå til. Det andet projekt er et samarbejde mellem Byliv Kolding og BGIF Håndbold, hvor formålet er at få flere fra Skovparken til at gå til håndbold.

Årsagen til den lave deltagelse i foreningslivet er bl.a. manglende traditioner for det i familier med anden etnisk baggrund end dansk. Der kan også ligge økonomiske årsager bag.

Formanden for Somalisk Forening, Mohamed Abdulahi, peger på, at der ligeledes kan mangle opbakning fra forældre, f.eks. til at køre til og fra kampe. Desuden stopper en del muslimske piger, der ellers gik til sport som børn, når de når teenagealderen, og tørklædet er til besvær ved f.eks. boldspil.

- Vi vil have flere unge ud i foreningerne, fordi det er godt at bevæge sig, og fordi de skal ud og opleve nogle ting uden for deres sædvanlige rammer. Her kan de få et samspil med andre børn og unge, siger klubpædagog Nanna Carlsen, der er en af tovholderne for sportsambassadørerne.

Fakta
Forebyggende projekt

Nanna Carlsen og hendes kolleger kører også et forebyggelsesprojekt for unge i Skovparken i disses fritid. Her mødes 15-20 unge otte gange og hører om bl.a. kriminalitet og straf, misbrug, netadfærd, kend din krop, politiet, byadfærd og job og uddannelse.

  • Der har kørt et forløb for drenge, og snart går et forløb for piger i gang.


Børn fra ghetto-område skal ud i idrætsforeninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce