Biogasselskab siger ja tak til ny placering

Nature Energy søgte i foråret om lov til at bygge et biogasanlæg på den privatejede grund ved Dons øverst på kortet. Nu anbefaler Kolding Kommune en placering nord for Venusvej, som er den midterste af de tre markerede grunde nederst på kortet. Kort: Kolding Kommune

Biogasselskab siger ja tak til ny placering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Energiselskabet Nature Energy er klar til at flytte sit biogas-projekt fra Dons Landevej til Venusvej. Ansøgning til kommunen er lige på trapperne.

Kolding: Energiselskabet Nature Energy er på vej med en ansøgning til Kolding Kommune om at få tilladelse til at opføre et biogasanlæg ved Venusvej i det nordlige industrikvarter fremfor ved Dons Landevej, hvor det hidtil har været på tale. Ansøgningen lander formentlig på kommunens bord allerede på mandag.

Det oplyser kommunikationsdirektør Rasmus Winther fra Nature Energy, efter at Koldings politikere i denne uge har anbefalet, at biogasanlægget placeres på den 78.000 kvadratmeter store grund ved Venusvej. Grunden var indtil for nylig i spil til en norsk modulhusfabrik.

Ved at flytte adressen slipper en stribe bekymrede borgere i og omkring Dons for at blive genboer til et anlæg, der forvandler gylle til energi.

Nature Energy
Nature Energy er ejet af de otte fynske kommuner og hed tidligere Naturgas Fyn.Selskabet bidrager til en grøn omstilling af gasnettet ved at bygge biogasanlæg i hele landet.

På den måde fortrænges den fossile naturgas. Selskabet ejer som regel 51 procent af aktierne i biogasselskaberne, mens leverandørerne til de enkelte anlæg - typisk lokale landmænd - ejer resten.

Anlægget i Kolding kommer til at producere 17,5 mio. kubikmeter klimavenligt biogas - nok til at opvarme 10.000 almindelige husstande.

Prisen

- Vi ser med ret stor optimisme på den placering, politikerne har valgt. Den ligger fornuftigt i forhold til vores leverandører af biomasse og i forhold til hovedvejene, hvor vi helst vil køre, siger Rasmus Winther fra Nature Energy, som glæder sig til en endelig afklaring fra Kolding Kommune.

- For vi har allerede lagt en masse kræfter i et stort grønt projekt til en kvart milliard, og nu vil vi gerne snart i gang. Forhåbentlig kan vi få spaden i jorden i første halvår af næste år, siger kommunikationsdirektøren.

Før anlægsarbejdet kan begynde, skal der laves en ny lokalplan for området, fordi et biogasanlæg er en miljøtung virksomhed.

Og så skal Kolding Kommune og Nature Energy lige blive enige i en handel om byggegrunden.

Hvis Nature Energi køber grunden til listeprisen på 130 kroner pr. kvadratmeter, er det lige til.

Men hvis energiselskabet vil have grunden billigere - ligesom nordmændene ville - så skal den sendes i udbud først, så andre mulige interesserede købere får de samme vilkår for at byde ind.

Nordmændene bød 8,19 millioner kroner for grunden på Venusvej, hvilket var 105 kroner pr. kvadratmeter. Men selvom politikerne accepterede det tilbud, så blev pengene aldrig betalt.

Biogasselskab siger ja tak til ny placering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce