Biogasselskab: Vi vil bare gerne i gang hurtigt

Naboerne til det planlagte biogasanlæg ved Dons er ikke begejstrede, fordi de vil beholde denne skønne natur. Nu ser det ud til, at de får lov til det Arkivfoto: Mette Mørk

Biogasselskab: Vi vil bare gerne i gang hurtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nature Energy vil ikke udtale sig om den nye adresse, som Kolding Kommune peger på til selskabets biogasanlæg, før beslutningen er endelig.

Kolding: - Nu vil vi bare gerne i gang.

Sådan siger kommunikationsdirektør Rasmus Winther fra energiselskabet Nature Energy i forbindelse med, at Koldings politikere på et ekstraordinært møde på tirsdag formentlig beslutter at pege på en placering i kommunens industrikvarter ved Venusvej til selskabets kommende biogasanlæg.

Nature Energy har ellers søgt kommunen om tilladelse til at bygge anlægget på en privatejet grund ved Dons Landevej. Den ansøgning modtog kommunen i starten af marts.

Rasmus Winther vil ikke kommentere den nye placering, der er i spil, før politikerne har truffet deres endelige beslutning.

Vi har brugt rigtig mange kræfter på projektet i Kolding. Det har været en lang proces, som har taget mange måneder
Rasmus Winther, Nature Energy

Mange kræfter

Til gengæld påpeger han, at Nature Energy tripper for at komme i gang.

- Vi har brugt rigtig mange kræfter på projektet i Kolding. Det har været en lang proces, som har taget mange måneder, og vi står klar til at investere et tre-cifret millionbeløb i et spændende projekt, som blandt andet vil reducere CO2-udledningen med 65.000 ton om året i Kolding. Det svarer til ni procent af udledningen af drivhusgasserne i kommunen, siger kommunikationsdirektøren.

Men nu "ligger bolden hos Kolding Kommune", tilføjer han.

- For vi kan jo ikke bygge et biogasanlæg uden en tilladelse fra kommunen. Vi har peget på ét sted, nu peger kommunen på en anden. Vi håber bare på en afklaring meget snart, siger Rasmus Winther.

Biogasanlægget i Dons bliver Nature Energys ottende i Danmark. Alle anlæg drives i samarbejde med lokale landmænd.

Biogasselskab: Vi vil bare gerne i gang hurtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce