Berømt honningkagebageri er i sving i de gamle rammer efter brand: Jeg troede, vi var færdige

Den 1. november blev Honningkagebageriet ramt af brand efter en kortslutning i en mikrobølgeovn eller airconditionanlægget. Efter en større renovering er produktionen nu tilbage i lokalerne i Lindegade, fortæller direktør i Xocolatl, Gitte Minck, der står bag Honningkagebageriet. Foto: Søren Gylling

Berømt honningkagebageri er i sving i de gamle rammer efter brand: Jeg troede, vi var færdige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Duften er honningkager spreder sig igen i centrum af Christiansfeld efter, at Honningkagebageriet i november blev ramt af en brand. Direktøren var noget rystet, da hun så skaderne i bageriet midt om natten den 1. november.

Christiansfeld: Siden 1799 er der blevet bagt honningkager i Brødremenighedens bageri i Christiansfeld. Men de sidste par måneder er de berømte kager blevet overhældt med chokolade i en fabrikshal i Haderslev. Nu er alt som det plejer.

Det var svært at forestille sig den 1. november 2018, lyder det fra direktør i chokoladeforretningen Xocolatl, Gitte Minck, der også står bag Honningkagebageriet i Christiansfeld, hvor Xocolatl har samlet produktionen af honningkager og chokolader.

- Min første tanke, da jeg kom den aften, det var, at nu skulle jeg til at lave noget andet. Der bliver aldrig produceret chokolade her igen, tænkte jeg. Branden kunne simpelthen ikke komme på et værre tidspunkt. Jeg troede, vi var færdige. Det ramte på det værst tænkelige tidspunkt, hvor vi har allermest travlt op til jul. Men heldigvis har forsikringen stor erfaring i den her slags sager, og de fik hurtigt tingene til at ske, siger administrerende direktør Gitte Minck.

Honningkagebageriet
Den 1. november var der brand Honningkagebageriet, hvor en kortslutning i en mikrobølgeovn eller aircondition startede en brand. Selvom branden ikke for alvor fik fat i bygningen, så var produktionslokalerne totalt sodet til. For godt en uge siden startede produktion i Christiansfeld op igen. Bygningen hvor Honningkagebageriet ligger, er ejet af Brødremenigheden, og blev totalt renoveret i 2011 i forbindelse med byrenoveringen.
Konditor i Xocolatl Dennis Schmidt glæder sig over at være tilbage i Honningkagebageriet på Lindegade, hvor der siden 1799 er blevet bagt honningkager. Foto: Søren Gylling
Konditor i Xocolatl Dennis Schmidt glæder sig over at være tilbage i Honningkagebageriet på Lindegade, hvor der siden 1799 er blevet bagt honningkager. Foto: Søren Gylling
Foto: Foto: Søren Gylling

Holdt hovedet koldt

Butikken og caféen i Christiansfeld åbnede efter en uges tid, men det er først nu, at produktionen i det gamle honningkagebageri er tilbage efter en gennemgribende renovering. Produktionslokalerne var totalt sodet til efter branden.

Der gik ellers ikke mange timer efter brandbilerne var kørt, før maskinerne blev hentet og kørt til rensning, og de kommende dage gik man i gang med at forberede opstarten af en ny produktion.

- Så da vi lige havde fundet os selv den nat, så fik vi en kop kaffe, og allerede efter få timer begyndte tingene at ske. Hvem kunne hjælpe? Hvem har en ovn? Formiddagen efter havde vi stort set fundet en midlertidig løsning. Det var godt, at forsikringsselskabet holdt hovedet koldt og guidede os igennem, siger Gitte Minck.

Påskeproduktion af chokolader og honningkager kører i højeste gear i Xocolatl, der står bag Honningkagebageriet i Christiansfeld. Foto: Søren Gylling
Påskeproduktion af chokolader og honningkager kører i højeste gear i Xocolatl, der står bag Honningkagebageriet i Christiansfeld. Foto: Søren Gylling
Foto: Foto: Søren Gylling

Duften er tilbage

To uger efter branden var produktionen af fyldte chokolader og honningkager i gang i Slagter Lampes gamle lokaler i Haderslev. Men nu er alle mand tilbage i de nyrenoverede lokaler i Christiansfeld. Der er cirka 10 mand i gang med påskeproduktionen af chokolader og honningkager til de godt 200 forhandlere, og der er cirka lige så mange ansatte på lageret længere ned ad vejen.

- Det er vigtigt, at duften er tilbage igen i butikken. Det giver lige det ekstra for kunderne i butikken, og så er det meget nemmere, at vi er tæt på lageret. Det er noget andet at være tilbage. Det er rigtig dejligt, siger Gitte Minck.

Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Foto: Søren Gylling

Berømt honningkagebageri er i sving i de gamle rammer efter brand: Jeg troede, vi var færdige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce