35-årig erkender at have narret sin hjerneskadede ven: Han var et let offer

Tiltalte erkendte blandt andet også et tyveri af en bil. ?Det var ikke meningen, jeg ville snyde ham, men det var bare sådan det endte. Jeg fortrød prisen på bilen, men beholdte alligevel nøglen, og så hentede jeg den bare senere," forklarede han i retten Arkivfoto: Jonas Brønd Nielsen

35-årig erkender at have narret sin hjerneskadede ven: Han var et let offer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var meningen, tiltalte ville betale sin ven tilbage. Det skete bare ikke lige, og så begyndte han at udnytte vennen i stedet. Tiltalte forklarede ved Retten i Kolding, at vennen var et nemt offer.

Tiltalte sidder roligt i stolen. Han følger slavisk med i anklageskriftet og kommer med rettelser, når anklager Tanja Mikkelsen læser op. Når hun stiller ham et spørgsmål, holder han blikket stift rettet mod hende.

- Har du narret ham? spørger Tanja Mikkelsen tiltalte.

- Ja, svarer han.

- Var han et let offer?

- Ja.

Tiltalte svarer med den største selvfølgelighed i stemmen. Som om at det var det mest naturlige i verden, at han, der er 35 år, har narret sin nabo til at tegne kontrakter, lån og indgå kreditaftaler for et beløb i omegnen af 200.000 kroner.

Og det var ikke bare en hvilken som helst nabo. Det var en nabo, som den 35-årige beskriver som en ven. En ven med hjertet på det rette sted, som den 35-årige siger. En ven, der døjer med en senhjerneskade.

- Min gamle lejlighed brændte ned, og jeg flyttede ind ovenover (den forurettede, red.). Vi talte sammen næsten hver dag, og vi blev venner. Vi talte ikke om penge den første måneds tid, mest bare om min gamle lejlighed, forklarede tiltalte mandag ved Retten i Kolding.

Retssagen tirsdag
Ifølge anklageskriftet sendte den 35-årige den 16. december 2016 en række sms-beskeder til en anden person. Angiveligt foregav den tiltalte i sms-beskederne at være en 13-årig pige og skrev, at han ønskede at mødes og have sex.

Ifølge anklageskriftet tog den anden person imod tilbuddet, og de to mødtes på en aftalt adresse. Her viste den tiltalte angiveligt sms-beskederne og sagde, at han ville offentliggøre dem, hvis ikke han kunne låne nogle penge.

Ifølge anklageskriftet fik den tiltalte udleveret den forurettedes Nem-id og fik ham desuden til at underskrive en aftale om et lån til den tiltalte.

Ifølge anklagemyndigheden pressede den tiltalte i alt 58.900 kroner ud af den forurettede over en periode på halvanden måned.

Det er dette anklagepunkt, der tirsdag kommer for Retten i Kolding.

Udnyttede ham

Den 35-årige skulle mandag forklare sig i en lang række forhold. Så mange, at der lå en kuffert med dokumenter bag Tanja Mikkelsens plads i retssal 10.

Anklageskriftet mod den 35-årige fylder 16 sider og indeholder ikke mindre end 28 forhold om bedrageri og afpresning. Han er blandt andet tiltalt for at afpresse sig til penge ved at udgive sig for at være en 13-årig pige. Det punkt skal for retten tirsdag.

Mandag handlede langt hen ad vejen om anklagen om bedrageri af naboen og vennen. En anklage, som tiltalte erkendte. Tiltalte forklarede, at han på daværende tidspunkt havde gang i en forsikringssag, som han forventede, ville kaste penge af sig. Det var meningen, at han ville betale vennen tilbage med de penge. Det skete bare aldrig.

- Han havde lånt mig penge, så jeg kunne købe ting til min nye lejlighed, og det endte med, at jeg udnyttede ham i stedet for at betale tilbage. Han var et nemt offer, og det var let at få ham til at acceptere det, forklarede tiltalte.

Snød også andre

Tiltalte lærte også nogle af naboens venner at kende. Også de kæmpede med følgerne fra en hjerneskade, og også de blev snydt til at købe blandt andet iPhones til tiltalte.

- Han (En af vennerne, red.) var ikke lige så nem at overtale, men så fik han noget hash, og så gik det. Jeg tror ikke, han vidste, hvad der foregik. Først da pakkerne blev leveret til hans bopæl, forstod han.

Tiltalte erkendte alle forhold, der drejede sig om bedrageri af naboen og hans venner. Sagen fortsætter tirsdag, hvor anklagepunkterne om afpresning skal for retten. Disse punkter nægter tiltalte sig skyldig i.

35-årig erkender at have narret sin hjerneskadede ven: Han var et let offer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce