24-årig kørte galt og stak af fra bil fuld af hælervarer

En 24-årig mand fra Christiansfeld blev idømt tre måneders betinget fængsel, efter han stak af fra en bil fuld med hælervarer. Han overtrådte også alverdens færdselsregler. Arkivfoto: Camilla Rytz

24-årig kørte galt og stak af fra bil fuld af hælervarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 24-årige forklarede, at han ikke vidste, der var hælervarer i bilen. Men en medgerningsmand på 21 år og et vidnes forklaring overbeviste retten om, at den 24-årige altså havde en idé om det.

Kolding: En 24-årig mand fra Christiansfeld vidste ikke, hvorfor han og en kammerat skulle hente en tre år yngre mand ved Brændkjærkirken og køre ham til Skovparken den 12. januar 2016. Den 24-årige vidste i starten heller ikke, hvad der var i den store vaskebalje, den 21-årige løftede ind i bilen. Den 24-årige vidste knap nok, hvem den 21-årige, der kommer fra Vojens, var. De var blot bekendte.

Sådan forklarede den 24-årige mand i hvert fald ved Retten i Kolding torsdag. Men retten var ikke enig. For visse andre faktorer spillede ind, da manden skulle have sin dom.

Under sin forklaring fortalte den 21-årige, at der i bilen blev sagt, at baljen var fyldt med tyvekoster i form af elektronik og autoudstyr. Det forklarede et vidne også. Tyvekosterne havde en værdi af cirka 238.000 kroner, som det fremgår af anklageskriftet mod de to unge mænd.

På køreturen til Skovparken så den 24-årige politiets blå blink i bakspejlet. Men i stedet for at stoppe op, valgte den 24-årige at trykke speederen i bund og stikke af fra politiet.

- Retten har i sin dom lagt vægt på, at han (den 24-årige red.) ikke går væk, da der blev sagt, at der var tyvekoster i bilen, og at han også vælger at køre fra politiet, siger anklager Mika Nissen.

Retten har i sin dom lagt vægt på, at han (den 24-årige red.) ikke går væk, da der blev sagt, at der var tyvekoster i bilen, og at han også vælger at køre fra politiet
Anklager, Mika Nissen

Stak af fra politiet

Den 24-årige, den 21-årige og kammeraten i bilen endte med at køre galt ved krydset mellem Nordre Ringvej og Frydsvej. Undervejs overtrådte den 24-årige også en række færdselsregler. Han kørte over for rødt, kørte venstre om et helleanlæg, inden den 24-årige til sidst stak af fra uheldet. Dagen efter meldte han sig selv til politiet, sagde den 24-årige i retten.

- Han (den 21-årige, red.) siger, det er tyvekoster, da vi ser de blå blink. Så jeg beder ham om at smide tingene ud, mens vi kører, og det gør han. Jeg blev grebet af panik, da vi kørte fra politiet. Det hele er sløret, men jeg valgte at stikke af, efter vi kørte galt, sagde den 24-årige.

Den 24-årige blev idømt tre måneders betinget fængsel, mens den 21-årige ud over en betinget dom på fire måneder også kan se frem til samfundstjeneste.

24-årig kørte galt og stak af fra bil fuld af hælervarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce