17-årige Laura har en drøm at blive brandmand

Laura Solberg var en af de unge fra Trekantbrands ungdomskorps, der dukkede op ved Arena Syd for at fortælle om, hvad der findes på en brandbil, og hvordan alle tingene virker. Hun vil selv gerne være brandmand. Foto: John A. Petersen

17-årige Laura har en drøm at blive brandmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I vinterferien rykkede Trekantbrands ungdomskorps ud til Arena Syd. Her kunne man blandt andet møde 17-årige Laura Solberg, der drømmer om at blive brandmand.

Vamdrup: Under normale omstændigheder er det ikke noget godt tegn, hvis der holder en rød brandbil med blå blink foran Arena Syd. Men i vinterferien har sportscentret været glade for besøget, for brandbilen var fyldt med unge brandrekrutter fra lokalområdet, der viste alt grejet frem for interesserede. Slanger, masker, iltbeholdere - og selvfølgelig også selve brandbilen. De unge er alle medlem af ungdomskorpset under Trekantbrand.

En af dem, der fik sig en tur bag brandbilens rat, var seksårige Niklas Hedelund fra Vamdrup, og han var godt tilfreds med udsigten derfra. Han synes, det kunne være sejt at være brandmand. Men der går nogle år, inden han kan fylde jakken ud. Onsdag fik han en brandjakke til låns, men ærmerne slæbte hen langs fliserne.

Arena Syd
Hver dag i vinterferien er der aktiviteter i Arena Syd. Man kan se dagens program ved at klikke sig ind på hjemmesiden www.arenasyd.dk
Seksårige Niklas Hedelund fik lov at sidde bag rattet i brandbilen, og ungdomskorpsets frivillige gav sig god tid til at fortælle ham, hvordan det hele fungerer. Foto: John A. Petersen
Seksårige Niklas Hedelund fik lov at sidde bag rattet i brandbilen, og ungdomskorpsets frivillige gav sig god tid til at fortælle ham, hvordan det hele fungerer. Foto: John A. Petersen

Det overskrider grænserne

17-årige Laura Solberg har derimod fået en jakke, hun kan passe. Det er kun et par uger siden, hun blev optaget som medlem af ungdomskorpset. Korpset har i øjeblikket 23 unge medlemmer, og omkring halvdelen er fra Vamdrup.

Laura er dog fra Kolding, hvor hun går på Karen Blixen Skolen. For nylig blev hun færdig som brandkadet, der er et fritidstilbud til unge, som fra år 2014-2018 år har været støttet økonomisk af TrygFonden og Velux Fonden.

- Min lærer spurgte en af drengene fra min klasse, om han var interesseret i at blive brandkadet. Han vidste det ikke helt, og så endte jeg med at blive spurgt. Jeg synes, det lød virkelig spændende, fordi det kræver, at man overskrider nogle af sine egne grænser, fortæller Laura.

Hun blev selv udfordret for alvor, da hun på øvelsesbanen for første gang skulle trække iltmasken på og dykke ind i tæt røg.

- Det lød ubehageligt, og det var det også første gang. Jeg havde lyst til at bakke ud, men så bakker man jo ud af det hele, for man er nødt til at komme i gennem alle de forskellige opgaver.

Nu er hun kadet og er optaget i ungdomskorpset, hvor unge får smag på brandmandslivet, og hvor de også kan hjælpe de frivillige brandværn ved forskellige lejligheder. Og for Laura har uddannelsen som brandkadet fået de blå lys til at blinke.

- Jeg vil gerne være brandmand. Helt sikkert. For jeg synes, det er sejt, og jeg synes, det er fedt at have et job, hvor man hjælper andre.

72 lokale kadetter

I Kolding Kommune er der gennem de seneste tre år uddannet seks hold med hver tolv brandkadetter. Herfra har omkring en tredjedel valgt at fortsætte i ungdomskorpset.

- Det er ikke som en hvervekampagne, at vi har holdt ved Arena Syd i vinterferien. Vi har udelukkende været her for at give børnene i Vamdrup en spændende oplevelse, siger Frank Mørk Poulsen.

Han er tovholder for ungdomskorpset i Kolding Kommune. Men han er usikker på, hvad der nu kommer til at ske med rekrutteringen af unge brandfolk.

Korpset er nemlig opstået samtidig med, at man begyndte uddannelsen af brandkadetter, men bevillingen til den uddannelse er løbet ud, og der er i øjeblikket ingen ny økonomi til at fortsætte arbejdet. Senest er der skrevet et brev til flere ministre med håb om, at finde penge til at fortsætte med at uddanne unge som brandkadetter.

17-årige Laura har en drøm at blive brandmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce