USA's dobbelte målscorer mod Canada: Det bliver lige så svært mod Danmark

Dylan Larkin (til højre i billedet) scorede to mål fredag mod Canada. Til daglig er han holdkammerat med Frans Nielsen i Detroit. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

USA's dobbelte målscorer mod Canada: Det bliver lige så svært mod Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods canadisk dominans vandt USA efter straffeslag i åbningskampen ved VM i ishockey. Dylan Larkin, der blev dobbelt målscorer, forventer en ny svær kamp lørdag mod Danmark.

VM: Fredag brød isen til VM i ishockey i Herning og København. I godt to uger skal der spises puck til morgen, middag og aften, og fredag var forretten en lækker sag mellem USA og Canada.

De to nationer er det danske landsholds to næste modstandere henholdsvis lørdag og mandag, så det var samtidig en god mulighed for at kigge nærmere på de to hockeystormagter.

Canada dominerede i det meste af opgøret og vandt skudstatistikken stort med 40-23 efter tre perioder. Men da stillingen da var 4-4, og der samtidig ikke blev scoret i overtid, måtte kampen afgøres i straffeslag med lørdagens danske modstander, USA, som vinder

Amerikanernes tre stjerner Patrick Kane, Johnny Gaudreau og Dylan Larkin viste sig alle flot frem mod canadierne, ligesom Keith Kinkaid, der blev kåret til USA's bedste spiller, stod en flot kamp mellem stængerne.

- Det var en sjov kamp. Forhåbentlig kan vi fortsætte i resten af turneringen. Isen var en smule langsom, men vi er vante til at spille på dårlig is i NHL, så det var ok, sagde Dylan Larkin, der blev dobbelt målscorer, efter kampen.

Danmark - USA
Lørdag aften spiller Danmark mod USA til VM i ishockey i Boxen i Herning. De to hold har tidligere spillet seks VM-kampe mod hinanden.
  • 2017: USA 7-2 Danmark
  • 2015: USA 1-0 Danmark
  • 2010: USA 1-2 Danmark (efter overtid)
  • 2006: USA 3-0 Danmark
  • 2004: USA 8-3 Danmark
  • 2003: USA 2-5 Danmark

Holdkammerat med Frans Nielsen

Han er til daglig holdkammerat med danske Frans Nielsen i Detroit Red Wings, og han mener, at kampen mod Danmark kommer til at ligne fredagens kamp.

- Det bliver hårdt. Frans er en god tovejsspiller, og han er svær at spille mod, sagde Dylan Larkin.

I mødte Danmark for få dage siden i en testkamp. Hvordan er de som hold?

- De er meget strukturerede, arbejder hårdt og har masser af færdigheder oppe foran. De havde ikke Frederik Andersen på mål (i testkampen red.), men vi skal sørge for, at han får en travl aften.

Festlig atmosfære

Danmark og USA mødte også hinanden til VM sidste år, hvor det blev til en sikker amerikansk sejr på 7-2. I alt er det blevet til seks VM-kampe mellem de to nationer, hvoraf Danmark har vundet to.

Fredag aften mødte de danske værter Tyskland efter USA's kamp mod Canada, men Dylan Larkin mener ikke, at det bliver en fordel for gæsterne.

- Nej, det er ingen fordel. Det er professionel hockey det her. De er værtsnation, så de har fordelen ved at have publikum i ryggen. Det bliver en sjov og festlig atmosfære. Vi glæder os.

USA's dobbelte målscorer mod Canada: Det bliver lige så svært mod Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce