Der skal bare én sejr til for Energy

Esbjerg Energy har nu tre kampe til at sikre sig én sejr. Så er holdet i semifinalen. Holdet har spillet sig i den gunstige position efter en 2-1 sejr på udebane over SønderjyskE. Foto: Jacob Schultz

Der skal bare én sejr til for Energy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg Energy lagde alt presset over på SønderjyskE efter sejren på 2-1. Holdet har nu tre kampe til at få én sejr og spille sig i semifinalen.

ISHOCKEY: Esbjerg har nu tre forsøg til at spille sig i semifinalen. To af dem på hjemmebane. Den første matchbold er søndag. Vinder esbjergenserne der, er de videre til semifinalen. Taber de har de to forsøg endnu.

Alt presset er på SønderjyskE.

Esbjerg spillede sig i den gunstige position efter en klog og kølig præstation mod SønderjyskE fredag aften. I en kamp, der blev afgjort på de små fejl, vandt Esbjerg Energy 2-1 i SE Arena. Holdet fører nu serien 3-1.

Der skal bare én sejr til.

Kampen i tal
SønderjyskE- Esbjerg Energy 1-2(0-1, 1-0, 0-1)Målscorere: Philip Bruggisser (05.09), Patrick Dwyer (38.01), Brock Nixon (46.07)

Udvisninger:

SønderjyskE: 2x5 minutter

Esbjerg Energy: 2x5 minutter

Tilskuere: 5000(udsolgt)

Dumme udvisninger

I en tid med slutspil, hvor disciplin bliver prædiket morgen, middag, aften, kan man undre sig over, at SønderjyskE dummede sig så gevaldigt. Kampen havde endnu ikke rigtig sat sig, endnu ikke fundet sin rytme, da SønderjyskE. Inden for få sekunder fik både Justin Haché og Jace Coyle begge en udvisning. Haché for interference, Coyle for forsinkelse af spillet ved at skyde pucken ud af banen.

Isoleret set var det ikke dumme udvisninger. Haché var nødt til at stoppe Alexis Loiseau, da pucken først var prikket forbi ham, og Loisaeu havde fri bane mod SønderjyskE-målet. Og Coyle, der bare forsøgte at sende pucken ud af egen zone, kan vel heller ikke gøre for, at den fortsatte ud over banden.

Men når de to hændelser skete så kort tid efter hinanden, at SønderjyskE skulle spille to mand i undertal i godt og vel to minutter, så det dumt ud.

Og det blev også straffet. Energy spillede tålmodigt, klogt. Kørte pucken fra mand til mand, side til side, indtil åbningen kom. Den viste sig et par gange, men Energy formåede ikke at sætte pucken i nettet. Men det lod sig ikke presse af det tikkende ur eller de vrede sønderjyske fans. Fortsatte bare med at spille klogt og tålmodigt.

Pludselig fandt Philip Bruggisser sig selv i en fin position. Han skøjtede langsomt mod mål, mens han tog sigte og satte så pucken ind bag Myllykoski.

SønderjyskE var rystet. Spillet hang ikke rigtig sammen, og Energy så farlige ud i det meste af det, holdet foretog sig. SønderjyskE kom lidt tilbage, men Mathias Seldrup præsterede den ene pragtfulde redning efter den anden.

Den mindste fejl bliver straffet

Hvis folk havde forventet, at SønderjyskE kom ud til anden periode med et brag, blev de slemt skuffede. SønderjyskE var bedre, men ikke bedst. Det kom tæt på et par gange, men ikke rigtig. Søren Dau og Steffen Frank havde en dobbeltchance, men Seldrup stod det rigtige sted.

Anderledes farlige var Esbjerg Energy. Crandall og Christian Wejse havde begge store muligheder. Crandall blev endda sendt fri mod mål af en skødesløs Jace Coyle-aflevering.

Men i disse serier bliver selv den mindste fejl, selv den mindste uopmærksomhed straffet. Som hvis man ikke scorer på sine chancer. Eller man får en udvisning. Eller ikke kommer tæt nok på sin mand. De tre fejl begik Esbjerg. Crandall fik to minutter, ingen kom tæt nok på Patrick Dwyer, og så sendte han pucken op i det fjerne målhjørne.

1-1, ikke fortjent, ikke ufortjent. Bare skarpt.

Den lille marginal

Det taktiske, disciplinerede greb, holdene holdt kampen i, løsnede sig i tredje periode. Det blev mere kaotisk. De dårlige beslutninger blev flere. Det samme gjorde udvisningerne. Pludselig var Esbjerg en spiller for meget på isen. To minutter. Det udnyttede SønderjyskE ikke. Spillerne gik med på en slåskamp, Steffen Frank lavede en cross-checking. To minutter. Og så var fordelen alligevel Esbjergs.

Og med lidt held udnyttede Esbjerg den.

Brock Nixon fik pucken foran målet. Fik ikke rigtig ramt på den, men Myllykoski var gået til den ene side, og så gled pucken langsomt ind i den anden side.

Det var den lille marginal, der skulle til, for at Esbjerg Energy kan afgøre det hele søndag aften i egen hal.

Der skal bare én sejr til for Energy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce