Udkantsområder står til at miste EU-støtte


Udkantsområder står til at miste EU-støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen vil skære ned på EU's regionale støtte. Det vil koste danske job, advarer KL og Danske Regioner.

Selv om regeringen gik til valg på at sparke gang i Danmarks økonomi med en national vækstpakke, arbejder den på at få skåret ned på EU's udviklingsstøtte til medlemslandenes udkantsområder.

Og det vil ramme også de danske udkantsområder hårdt, fordi de i fremtiden står til at miste en årlig støtte fra den kant til vækst og nye job på en halv milliard kroner, advarer Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner.

Danske Regioners direktør Birgitte Bengtson kalder regeringens holdning for bekymrende.

- Investeringerne har skabt job- og erhvervsinitiativer, som vi ellers ikke ville have mulighed for at igangsætte, siger Birgitte Bengtson.

KL og Danske Regioner er alarmerede over et notat fra regeringen til Folketingets Europaudvalg, hvor regeringen lægger op til at få nedkåret EU's bevillingsramme for den regionale støtte "væsentligt".

Regeringen vil også have EU-støtteordningen begrænset på en måde, så "midlerne i højere grad fokuseres på de mindst udviklede regioner på bekostning af de mere velstående regioner og overgangsregionerne". Det vil udelukke Danmark, konstaterer KL og Danske Regioner.

På et møde onsdag i København mellem EU's regionalkommissær Johannes Hahn og de to kommunale organisationer gav kommissæren dem ret i, at Danmark fortsat har behov for EU's støtte til sine udkantsområder, oplyser de.

- Europas krise har ramt bredt, og i Danmark er kommunerne også udfordrede, når de skal skabe vækst og beskæftigelse, siger KL's direktør Kristian Wendelboe.

Hvis Danmark ikke længere skal have EU-regionalstøtte, så slipper regeringen for at belaste sit eget statsbudget på den konto. Den slags EU-støtte skal nemlig dobles op af medlemslandene selv. Kommissionen lægger op til, at Danmark skal have 2,5 milliarder kroner i den kommende bevillingsperiode for 2014-2020.

I den indeværende støtteramme, som løber ind til 2014, får de danske udkantsområder i alt 4,6 milliarder kroner fra EU, som statskassen altså dobler op.

Udkantsområder står til at miste EU-støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce