Transportminister åben for Øresundstunnel


Transportminister åben for Øresundstunnel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) er åben for idéen om en ny Helsingborg-Helsingør-forbindelse.

Den danske regering er positivt indstillet over for idéen om en ny Øresundsforbindelse mellem Helsingborg og Helsingør.

Sådan lyder meldingen fra transportminister Hans Christian Schmidt (V), efter at IBU-Øresund-projektet mandag offentliggjorde en ny rapport, der foreslår at bygge en tunnel mellem Helsingborg og Helsingør.

- Vi står, hvor vi altid har stået. Vi har altid været positive. Der er noget med at finde ud af, hvordan det skal fungere på den lange bane, men som udgangspunkt er vi positive, siger transportministeren.

Rapporten, der er den hidtil største udredning om behovet for infrastruktur i Øresundsregionen, peger på syv konkrete tiltag, der skal være med til at styrke infrastrukturen i området.

Selv om flere af projekterne ligger langt ude i fremtiden, er det vigtigt at få planerne på bordet nu, siger transportministeren.

- Hvis man spørger Sund og Bælt, er der masser af plads på Øresund endnu. Men det er klogt at begynde at kigge på det nu. Det tager mange år at planlægge, mange år at beslutte og mange år at udføre. Så der er intet galt i, at man nu taler om det. Det er kun fornuftigt, siger han.

Hvordan de kommende store infrastrukturprojekter i givet fald skal finansieres, vil transportministeren ikke tage stilling til.

- Det er ikke lige nu, vi skal have penge til det. Den svenske regering har ikke engang afsluttet sine undersøgelser.

- Nu har vi fået én rapport, og vi er gået sammen med den svenske stat og sagt, at vi gerne vil støtte det. De har sagt, de betaler og undersøger det. Det er lidt, ligesom vi har gjort med Femernforbindelsen over for Tyskland, siger Hans Christian Schmidt.

Han slår fast, at Danmark konstant er i kontakt med Sverige omkring nye infrastrukturprojekter.

Transportminister åben for Øresundstunnel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce