Thorning: Jeg vil savne Vilhelmsen og de andre SF-ministre

Jeg forventer, at SF og regeringen nu vil få et tæt og fortroligt samarbejde, og jeg vil gøre mit til, at det kommer til at ske,« siger Thorning-Schmidt.
Foto: Scanpix

Thorning: Jeg vil savne Vilhelmsen og de andre SF-ministre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsministeren roser SF-formanden for hendes mod og ser frem til et tæt samarbejde, selv om SF ikke længere er med i regeringen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser at have presset på for at få SF ud af regeringen og understreger, at det er SFs beslutning alene.

Hun kalder på et pressemøde i Statsministeriets Spejlsal SFs exit »sørgelig«, men respekterer beslutningen og roser partiformand Annette Vilhelmsen (SF).

»Som parti må man selv vurdere, hvad der er rigtigt for ens eget parti, og det er det, SF nu har gjort. Jeg har haft et godt og et tæt samarbejde ved Annette Vilhelmsen. Hun er en utrolig modig politiker, og hun brænder ganske enkelt for sit parti. Så jeg er ikke i tvivl om, at jeg kommer til at savne hende og selvfølgelig også savne de andre SF-ministre,« siger statsministeren og fortsætter:

»Jeg er heller ikke i tvivl om, at SF har været en vigtig del af regeringen. Som et af de tre regeringspartier har SF hver dag bidraget til, at dansk økonomi har fået det bedre, og SF har sat solide fingeraftryk på regeringens politik«.

Helle Thorning-Schmidt afviser Özlem Cekic? (SF) påstand om, at statsministeren skulle have stillet et ultimativt krav til SF, om at partiet skulle være enig i regeringens frasalg af DONG-aktier til Goldman Sachs eller forlade regeringen. Og statsministeren regner med, at samarbejdet med SF fortsætter, selv om Annette Vilhelmsen og co. ikke længere er en del af regeringen.

»Jeg forventer, at SF og regeringen nu vil få et tæt og fortroligt samarbejde, og jeg vil gøre mit til, at det kommer til at ske,« siger Thorning-Schmidt.

Hun understreger, at regeringens politik virker, og at den derfor vil fortsætte i samme spor, selv om SF er ude.

»Derfor ligger regeringens politik også fast. Jeg kommer nu til at sætte mig sammen med økonomi- og indenrigsministeren, og inden for kort tid vil jeg præsentere en ny regering,« siger statsministeren uden at sætte dag på, hvornår de nye ministre bliver præsenteret.

Spørgsmål: Hvorfor udskriver du ikke valg?

»Den parlamentariske situation er den samme, så hvorfor skulle vi det? Og vi har en regering, der leverer resultater,« siger Helle Thorning-Schmidt og understreger, at der allerede er et »rigtig godt« regeringsgrundlag, som der formentlig ikke bliver pillet ved.

Thorning: Jeg vil savne Vilhelmsen og de andre SF-ministre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce