Studerende: For få undervisere på fuld tid


Studerende: For få undervisere på fuld tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere fuldtidsansatte undervisere på universiteterne er løsningen, hvis man vil gøre op med, at dumpeklare studerende består, mener Danske Studerendes Fællesråd.

»Underviserne gør de studerende en bjørnetjeneste, når de lader dem bestå, som burde være dumpet.«

Ordene kommer fra Danske Studerendes Fællesråds formand, Yasmin Davali, og er hendes reaktion på en ny undersøgelse fra Berlingske Research, som viser, at tre ud af ti professorer og lektorer inden for de seneste fem år har ladet studerende bestå, selv om deres faglige vurdering var, at den studerende burde have været dumpet.

Det er forkasteligt, mener de studerendes formand.

»De studerende får ikke et realistisk kendskab til, hvor de kan blive bedre, hvis de ikke kan regne med deres karakterer,« siger Yasmin Davali.

Hun bider særligt mærke i, at 37 procent af de undervisere, der svarer, at de uretmæssigt har ladet studerende bestå, peger på frygten for en øget arbejdsbyrde som den væsentligste årsag.

»Det er et udtryk for, at der er for få underviserkræfter ude på universiteterne. De seneste år er antallet er postdoc?ere, som ikke har de store undervisningsforpligtelser, steget markant i forhold til adjunkter, som har meget mere tid til undervisning. Underviserne mister ressourcer på den konto, og det er der noget, der tyder på, at man begynder at kunne mærke,« siger Yasmin Davali.

Hun mener, at universiteterne i dag er for afhængige af forskningsmidler øremærket til at ansætte forskere uden den fornødne tid til undervisning. Yasmin Davali håber derfor, at midlerne fremover vil blive fordelt, så universiteterne kan ansætte flere undervisere på fuld tid.

»Jeg mener, at der er grund til at se på, hvad man kan gøre for at forbedre arbejdsbetingelserne for vores undervisere og sørge for, at universiteterne får midler nok til at ansætte undervisere på fuld tid, så de føler, at de har tid til at lade studerende dumpe, hvis de fortjener at dumpe,« siger Yasmin Davali.

Studerende: For få undervisere på fuld tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce