Statsadvokatens portræt af en skrupelløs mand


Statsadvokatens portræt af en skrupelløs mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsadvokat Preben Alsøe maler et billede med en pensel dyppet i en spand med indicier, da han indleder sagen om dobbeltdrabet på Fanø for et nævningeting i Vestre Landsret.

Maler et portrætbillede rigt på skygger af den indiske mand, der iført cowboybukser, mørk habitjakke, lys rullekrave og brune vandresko, har indtaget sin plads på anklagebænken tiltalt for drabene på sin grønlandske hustru, 23-årige Carla Clasen, og steddatter, den knap treårige Natuk, i oktober forrige år.

Hvor den tiltalte karakteriserer sig selv som afholdende i forhold til stimulanser, børneglad og en hengiven hinduist, holder Alsøe med sine insisterende spørgsmål et billede frem af en mand, der skrupelløst benytter alle midler for at nå sine mål.

Som da statsadvokaten undrer sig over, hvorfor den Nuuk-borger, som tiltalte møder i lufthavnen i Søndre Strømfjord i august 1999, uden videre tilbyder husly til den indiske mand, der i dag nægter sig skyldig.

[i]- Var der noget seksuelt mellem jer?</i>

- Nej, ikke rigtigt. Det er sandt, at han er homoseksuel, men det er jeg ikke. Han udførte oralsex på mig - en gang i Søndre Strømfjord, en gang i hans hjem i Nuuk. Men jeg var ikke interesseret og sagde også nej til en homoseksuel trekant med ham og hans samlever, forklarer inderen roligt og uden tøven.

Han fastholder, at han og den ifølge retsmedicinske rapporter »betydeligt overvægtige« Carla Clasen har seksuelt samkvem, og at de er forelskede i hinanden forud for lynbrylluppet i Grønland. Og at brylluppet ikke kommer i stand, fordi han derved kan skaffe sig et nyt efternavn og en opholdstilladelse i Danmark.

- Jeg giftede mig også i høj grad, fordi jeg var bekymret for barnet, der befandt sig i et hjem, hvor folk hele tiden røg hash. Carla havde et stort forbrug. Jeg ville ændre deres tilværelse, siger den tiltalte som svar på anklagerens boren i årsagen til dannelsen af det umage par.

[b]På vej til USA

</b>Ifølge den indiske mand er han på illegal vej til Canada og siden USA, da han løser billet til Søndre Strømfjord i København. Hans rigtige navn hemmeligholder han for alle, idet hans falske venezuelanske pas er lydende på det fiktive navn Juan Carlos Sanches Pinto. Kun til Carla Clasen fortæller han sit døbenavn.

[i]- Var det ikke en farlig viden at give hende?</i>

- Nej, man må stole på sin ægtefælle, understreger den 31-årige, hvis udrejse af Indien og løsladelse fra den varetægtsarrest, han sad i i hjemlandet, forklares med en helt gængs bestikkelse af politiet.

Anklagemyndigheden kalder det dog direkte en flugt fra fængslingen, der således varer fra 20. september 1997 til 20. marts 1999.

Hvorfor han i den periode sidder fængslet i New Delhi, får statsadvokaten ikke lov at komme ind på. Forsvarsadvokat Thomas Rørdam beder på stedet om en samtale med landsdommerne, da statsadvokaten vil til at give nævningene indblik i den drabsefterforskning, som indisk politi har i gang mod den tiltalte for hans indiske hustrus dødsfald på en tur til Østrig i 1997.

Til gengæld kaster Preben Alsøe sig over et endnu tidligere ægteskab fra 1990 med en amerikansk studine, der angiveligt via denne vennetjeneste skaffer inderen ophold og adgang til uddannelse, mens han befinder sig i USA fra 1989 til 1996, hvor han blandt andet arbejder som deltidspolitimand.

Og statsadvokaten vil også gerne vide - foruden om det første ægteskab ikke har været udnyttelse af kvinden - hvordan det træffer sig, at endnu en amerikansk kvinde sender inderen penge - 8000 kroner - mens han sidder varetægtsfængslet i Danmark.

Indicier er alt, hvad anklagemyndigheden har. Men en stærk kæde af indicier kan gøre det ud for et bevis, mener Preben Alsøe.

Det mener forsvarer Thomas Rørdam ikke. Hvem der får ret, vil vise sig den 27. juni, hvor nævningene beslutter sig.

Statsadvokatens portræt af en skrupelløs mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce