!DOCTYPE html> Spritnyt museum må lukke | Indland | jv.dk

Spritnyt museum må lukke


Spritnyt museum må lukke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Transportministeren smækker kassen i for Danmarks Vej- og Bromuseum kun ni måneder efter, at det blev indviet.

Veje og broer er en vigtig del af den danske kulturhistorie, men ikke så vigtig, at transportminister Henrik Dam Kristensen vil yde et årligt tilskud på 2,5 millioner årligt til Danmarks Vej- og Bromuseum. Ministeren har lukket kassen helt, selv om det kun er ni måneder siden, at den spritny museumsbygning i Nyvang uden for Holbæk blev indviet af den daværende transportminister Hans Christian Schmidt (V).

- Det er en benhård prioritering, men vi bliver nødt til at spare. Sådan er det, siger transportminister Henrik Dam Kristensen til Kulturen på News ifølge dr.dk.

Formanden for museet, Christian Wedell-Neergaard, er oprørt over beslutningen.

- Det er et helt uforstående spild af ressourcer, hvis beslutningen gennemføres. Vi har arbejdet ti år med at få museet op at stå, alene bygningen har kostet ti millioner, dertil kommer de årlige driftstilskud, som løber op i over 22 millioner kroner, siger siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Det er usædvanligt, at et museum ikke hører under Kulturministeriet. Men beslutningen om at bygge bro- og vejmuseet var en del af et trafikforlig fra 2003 mellem VK-regeringen og Dansk Folkeparti, Kristendemokraterne og Det Radikale Venstre. Dengang var den konservative Flemming Hansen trafikminister.

Holbæks borgmester, Søren Kjærsgaard (V), raser over beslutningen og kalder det grotesk at trække det økonomiske grundlag væk under et museum, der næsten lige er åbnet.

- Det er penge ud af vinduet, og det er at gøre grin med de lokale ildsjæle og medarbejdere, der står bag museet, siger han til nordvestnyt.dk

Borgmesteren vil nu lægge pres på transportministeren og håber på, at han »kommer til fornuft.«

På spørgsmålet om det ikke er spild af skattekroner at lukke et helt nyt museum, svarer Henrik Dam Kristensen til Kulturen på News:

- Jo, det kan man godt sige, men museumsdrift er ikke en kerneopgave for Transportministeriet.

Hvad der skal ske med den helt nye museumsbygning, hvis det ender med lukning, er uvist. Christian Wedell-Neergaard mener, at staten som minimum bør stille den gratis til rådighed, hvis museet, der har seks ansatte, skal køre videre med andre former for tilskud.

- Men det ligger fast, at hvis statstilskuddet fjernes, så lukker vi, siger han.

Spritnyt museum må lukke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce