Skoleskibet Fulton går konkurs


Skoleskibet Fulton går konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stiftelsen bag det sociale tilbud for udsatte unge, skonnerten Fulton, indgiver konkursbegæring. Dermed er det usikkert, om Fulton kommer ud at sejle med utilpassede unge igen.

Bestyrelsen for Fulton Stiftelsen er ifølge formand Grethe Rostbøll tvunget til at indgive konkursbegæring.

Fulton Stiftelsen er kommet i alvorlige økonomiske vanskeligheder, da kommunerne igennem det seneste halvandet år er holdt op med at anbringe de udsatte unge på skibet.

- De beholder dem hjemme i kommunerne, og det vil sige, at der næsten ikke er kommet nye drenge til, fortæller Grethe Rostbøll til Berlingske Nyhedsbureau.

Konkursbegæringen betyder ligeledes, at opholdsstedet i Assens vil blive lukket ned i løbet af de næste par uger.

- Hvad der skal ske med de tilbageværende seks-syv drenge, ved vi ikke endnu. Det forhandler vi med kommunerne om. Men vi tror på, at vi kan finde en løsning i god ro og orden, da de stort set alle alligevel skulle udsluses af naturlige årsager i løbet af sommeren, siger Grethe Rostbøll.

Bestyrelsen koncentrerer sig nu sammen med Nationalmuseet og foreningen Fultons Venner om at redde skibet og sejladserne. I samarbejde vil de forsøge at danne en ny fond, der fremover kan sikre det finansielle grundlag for driften af skibet.

- Vi må bruge alle vores kræfter på at sikre sejladsen fremover. Jeg er dog overbevist om, at det kan lade sig gøre. Fulton er et nationalt klenodie, og jeg tror, der er rigtig mange, der vil hjælpe os, siger formand Grethe Rostbøll.

Fulton har siden 1970 hjulpet udsatte unge med resocialisering, og opholdsstedet i Assens har sammen med skonnerten hjulpet mange drenge til en normal tilværelse i samfundet.

Skoleskibet Fulton går konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce