S lover: ACTA betyder intet for danskerne


S lover: ACTA betyder intet for danskerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den stærkt omdiskuterede ACTA-traktat kommer ikke til at påvirke de danske internetbrugere, lover Socialdemokraternes IT-ordfører. Enhedslisten er skeptisk.

ACTA-traktaten - hvis formål er at beskytte produkter mod ulovlig kopiering - kommer ikke til at krænke privatlivets fred på internettet, som kritikerne frygter.Faktisk er den ret ligegyldig, hvis man kun ser den fra danskernes perspektiv, lyder meldingen fra Socialdemokraterne.

- Traktaten medfører hverken ændringer i den danske lovgivning eller i borgernes adgang til brug af internettet. Så den kommer faktisk ikke til at betyde noget for de forhold, som vi kender i dag, siger partiets IT-ordfører, Trine Bramsen.

Hun har fået mange spørgsmål fra urolige danskere, der frygter, at ACTA-traktaten vil betyde mere overvågning af dem på internettet. Men det bliver hverken værre eller bedre, end det er nu.

- Vi kan sagtens diskutere, om den danske lovgivning er for stram. Terrorlovgivningen har jo blandt andet betydet, at ens handlinger på internettet kan blive overvåget. Men der er ikke noget i ACTA-traktaten, som ikke allerede er beskrevet i dansk lovgivning, og den er kun lavet for at beskytte danske og europæiske arbejdspladser ved at harmonisere lovgivningen, siger Trine Bramsen.

Socialdemokraterne mener ikke, at den nye traktat kan blive andet end en fordel for Danmark.

- Den er lavet så danske virksomheder, der sender deres varer til udlandet, ikke får varerne kopieret. Den er med til at beskytte dansk og europæisk innovation, lyder det fra Trine Bramsen, der mener, at bølgen af de kritiske røster er startet i USA.

I USA indførte man nemlig en lovgivning, der betød, at man ikke må dele dokumenter på internettet. En lovgivning, der medførte store protester og nu er droppet igen, og som ifølge Trine Bramsen intet har med ACTA-traktaten at gøre.

ACTA-aftalen har til formål at beskytte produkter mod ulovlig kopiering, men ifølge flere kritikere vil det betyde en krænkelse af privatlivet og ytringsfriheden for almindelige internetbrugere.

Enhedslistens EU-ordfører, Nikolaj Villumsen, er dog skeptisk over for aftalen. Derfor kaldte han onsdag handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) i samråd i Europaudvalget for netop at få en forklaring på, hvorfor Danmark er gået med i aftalen.

- Hele forløbet omkring ACTA-forhandlingerne er en farce. Det har været en udemokratisk og lukket proces, hvor globale fora som FN og WTO samt NGOer er blevet holdt helt udenfor, siger Nikolaj Villumsen.

S lover: ACTA betyder intet for danskerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce