OK18: Det siger de om kommunalt forlig


OK18: Det siger de om kommunalt forlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Løsning på tre hovedknaster", "en løsning for alle", "kisteglad for enighed", "økonomisk forsvarligt forlig". Læs her, hvad aktørerne mener om forliget på det kommunale område.

OK18: Efter lange forhandlinger har parterne på det kommunale område indgået forlig om en ny overenskomstaftale.

Her kan du se, hvad de forskellige parter siger om aftalen, der blev offentliggjort ved middagstid fredag:

1
Anders Bondo taler til støtterne på gaden foran Forligsinstitutionen i København. Foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau

Formand for Forhandlingsfællesskabet og forhandlingsleder på arbejdstagersiden på det kommunale område Anders Bondo Christensen siger i en pressemeddelelse:

- Vi har fundet en løsning på de tre hovedknaster, som vi har arbejdet hårdt på de seneste måneder: Løn, lærernes arbejdstid og spisepausen.

- Vi har med aftalen forbedret reallønnen for alle ansatte. Vi har afskaffet privatlønsværnet, der var en forhindring for, at de kommunalt ansattes løn fremover ville følge lønnen for de privatansatte. Lønudviklingen for de kommunalt ansatte forventes at blive på 8,1 procent over de næste tre år.

2

Akademikernes formand, Lars Qvistgaard, siger i en skriftlig kommentar:

- Jeg er tilfreds med de løsninger, der er fundet, hvor særligt den overenskomstmæssige sikring af spisepausen er en stor sejr.

3

Tidligere FOA-formand og forhandler Dennis Kristensen udtaler:

- Grundlæggende har vi nu identiske forlig, der sikrer en løsning for alle. Jeg er også godt tilfreds på lærernes vegne. For FOA har det været afgørende, at lærerne er tilfredse med en aftale, de selv har lavet ved overenskomstbordet.

- Det har også været et enstemmigt krav fra lønmodtagerside. Havde lærerne ikke været om bord, så var der heller ikke kommet en aftale.

4

Michael Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg og topforhandler på arbejdsgiversiden ved overenskomstforhandlingerne, siger:

- Det er et økonomisk ansvarligt forlig, som sikrer en reallønsfremgang, samtidig med at det også sikrer en balance i forhold til lønudviklingen i det private erhvervsliv.

- De kommunalt ansatte skal have fornuftige lønninger, men det er vigtigt, at de ikke bliver lønførende.

5

Formanden for hovedorganisationen FTF, Bente Sorgenfrey, udtaler:

- Jeg er kisteglad for den enighed, der nu er opnået om overenskomstfornyelsen. Det er et godt forlig, som kom i hus med en flot slutspurt løftet af hele lønmodtagersiden.

6

Pædagogernes formand Elisa Bergmann fra Bupl siger:

- Det er historisk, at vi er nået hertil. Efter langtrukne forhandlinger, sammenbrud og udsættelse. Der er ingen tvivl om, at det er solidariteten og sammenholdet, der har båret os hele vejen.

7

Fra Benny Andersen, der er formand for Socialpædagogerne, lyder det:

- Det er en fælles aftale, som alle kan være stolte af. Det bekræfter mig i, at vi handlede korrekt, da vi lavede forliget på regionernes område. Det var den prop, vi skulle have op, for at der kom skred i forhandlingerne igen.

Kilder: Forhandlingsfællesskabet, Akademikerne, FTF, Bupl, KL, FOA og Socialpædagogerne

OK18: Det siger de om kommunalt forlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce