Ny anklage mod fynsk selvmordslæge: Kvinde fundet død med elastik om halsen.

Den pensionerede overlæge, Svend Lings, undrer sig over, at der bare fire dage inden retssagen mod ham, kommer et nyt forhold ind i sagen. Har mener dog stadig ikke, han kommer i fængsel. Foto: Tommy Byrne

Ny anklage mod fynsk selvmordslæge: Kvinde fundet død med elastik om halsen.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sagen mod den pensionerede overlæge, Svend Lings, vokser. Mandag skal han stilles til regnskab for tre forhold ved Retten i Svendborg.

Når Svend Lings møder som anklaget ved Retten i Svendborg mandag, er der i sidste øjeblik kommet endnu en anklage mod ham på bordet: En kvinde blev i denne måned fundet død med en plastikpose over hovedet og et gummibånd om halsen.

Svend Lings anklages for - få dage inden kvindes død - at have vejledt hende om, hvordan hun kunne tage livet af sig selv.

Anklager Kirsten Flummer er i besiddelse en mailkorrepondance mellem den pensionerede overlæge fra Kværndrup og kvinden, som begik selvmord den 9. eller 10. august 2018. I den korrespondance bekræfter den Svend Lings medicinvalget, og oplyser om, at det er en god ide at supplere med en plastikpose. Han har herunder skrevet: "Hvis du kan gennemføre det, vil du være 100 procent sikker. Husk i givet fald, der skal en elastik om halsen".

For mig er sagen ret enkel. Det handler om ytringsfrihed og om folks ret til at tage deres eget liv
Svend Lings, pensioneret overlæge

- Sagen er enkel

Svend Lings husker korrespondancen med kvinden, og han mener stadig ikke, han har gjort noget forkert.

- Jeg skriver ikke noget til hende, som ikke i forvejen står på min hjemmeside. En hjemmeside, som Justitsministeriet over for Folketinget har bekræftet, er lovlig og ikke kan kræves fjernet, siger Svend Lings.

- For mig er sagen ret enkel. Det handler om ytringsfrihed og om folks ret til at tage deres eget liv, siger han.

Den oprindelige sag gik på Svend Lings' rolle i et selvmordsforsøg, som ikke lykkedes. I det forhold er han tiltalt sammen med en læge fra Svendborg, som har udskrevet medicinen til selvmordsforsøget.

- Vil have det overstået

For godt en uge siden smed anklageren endnu et forhold ind i sagen. Her blev Lings tiltalt for sin rolle i TV2 dokumentaren "Jørgen vil dø". Den handlede om den kendte brilledesigners kamp for at få lov at afslutte sit liv. Jørgen Vesterby afgik ved døden den 7. maj 2017, og Svend Lings anklages for at have udleveret 100 mg Fenemal til ham.

Torsdag aften - blot fire dage før retssagen mandag - blev Svend Lings orienteret om det sidste forhold, som nu også bliver en del af retssagen.

Svend Lings undrer sig over, at der kommer et nyt forhold ind i sagen få dagen, inden retten skal tage stilling. Der står i anklageskriftet, at forsvareren har 14 dage til at svare, og det kan i hvert fald ikke lade sig gøre.

-Det er lidt underligt, synes jeg. På den anden side, vil jeg også godt have det her overstået. Det er en sten i skoen at have det hængende over hovedet, siger han.

Anklageren går efter en fængselsstraf til den pensionerede overlæge, og straframmen er op til tre års fængsel.

-Jeg kan ikke forestille mig, at jeg skal i fængsel, siger Svend Lings.

Sagen mod Svend Lings begynder i Retten i Svendborg på mandag.

Ny anklage mod fynsk selvmordslæge: Kvinde fundet død med elastik om halsen.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce