Landdistrikter: V-forslag vil tage livet af butikkerne

Steffen Damsgaard, Landdistrikternes Fællesråd
Foto: Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikter: V-forslag vil tage livet af butikkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landdistrikternes Fællesråd er ikke begejstret for Venstres forslag om at give mindre kommuner lov til at bygge storcentre og supermarkeder. Det kan betyde døden for den lokale detailhandel.

Det vil give butiksdød frem for vækst i lokalsamfundene, hvis Venstres forslag om at give frit slag for kæmpebutikker i de mindre kommuner får gang på jorden.

Det frygter i hvert fald formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, der mener, at man har set mange dårlige eksempler i tidens løb.

»Det kan have meget negative konsekvenser på den lokale detailhandel i de mindre byer og landsbyer, hvor der kun er en butik tilbage, hvis der kommer et storcenter eller et stort supermarked i nærheden. Det vil betyde, at de lokale butikker må lukke og slukke,« siger formanden.

»På den baggrund er vi meget nervøse for at åbne for detailhandelsbestemmelserne, og i det store hele kan vi ikke støtte Venstres forslag, da det kan skade landdistrikterne,« siger han.

Venstres landdistriktsordfører, Thomas Danielsen (V), lægger i forslaget ellers klar vægt på, at de store butikker ikke vil tage livet af de tilbageværende købmænd i de mindre byer.

Han ønsker, at kommunerne selv kan få mulighed for at bestemme, om der er behov for at bygge supermarkeder og storcentre, hvilket vil skærpe konkurrencen og give liv og vækst, mener Venstre.

Landdistrikternes Fællesråd er dog ikke overbevist, selv om man medgiver, forslaget kan give god mening enkelte steder i landet.

»Vi er altid positive, når der lægges mere beslutningskraft ud til kommunerne om den lokale udvikling,« siger Steffen Damsgaard.

»Jeg vil ikke afvise, det kan give god mening nogle steder, hvor der er travlt ved turistsæsonen, eller hvis der sker erhvervsvækst, og den ekstra gruppe borgere eller turister ikke automatisk vil søge mod de mindre butikker. Men vi kan ikke støtte forslaget i det store hele,« siger han.

Landdistrikter: V-forslag vil tage livet af butikkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce