Kræftens Bekæmpelse glæder sig over HPV-konklusion


Kræftens Bekæmpelse glæder sig over HPV-konklusion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny undersøgelse viser, HPV-vaccinen ikke er årsag til bivirkninger som trætheds- og smertesyndromer. Kræftens Bekæmpelse håber, resultatet kan være med til at fjerne den usikkerhed, der er opstået om vaccinen.

Forhåbentlig kommer der nu en større tryghed omkring HPV-vaccinen.

Sådan lyder udmeldingen fra Kræftens Bekæmpelse, efter en ny undersøgelse fra Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) frikender den omdiskuterede vaccine fra at være årsag til svimmel- og træthedssyndromet Postural tachycardia Syndrome (POTS) og smertesyndromet Complex Regional Pain Syndrome (CRPS).

»Det betyder ikke, at der slet ikke kan være bivirkninger ved HPV-vaccinen. Det kan der være ved al medicin og alle vacciner. Men de særligt mange danske tilfælde af indberettede alvorlige bivirkninger har altså ikke noget med HPV-vaccinen at gøre, siger direktør i Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen.

Han henviser til, at Sundhedsstyrelsen pr. 30. juni 2015 i alt har modtaget 543 indberetninger om alvorlige formodede bivirkninger ved HPV-vaccinerne.

»Der er ingen tvivl om, at pigerne er syge, og de skal selvfølgelig have hurtig hjælp, også selv om sygdommen ikke skyldes HPV-vaccinen. EMA finder ingen sammenhæng med HPV-vaccinen og deres symptomer, og det er en god nyhed. Forhåbentlig kan det være med til at skabe større tryghed omkring vaccinen,« siger Leif Vestergaard Pedersen i en pressemeddelelse.

Direktøren i Kræftens Bekæmpelse forstår godt, at der er opstået usikkerhed blandt danskerne, når man ser på debatten om HPV-vaccinen i de danske medier. Her er der ifølge Leif Vestergaard Pedersen en tendens til kun at fokusere på de syge piger, og det tages ofte for givet, at det må være bivirkninger af vaccinen, der beskytter mod de typer af HPV-virus, der er skyld i langt de fleste tilfælde af livmoderhalskræft.

»Det er vigtigt at holde fast i, at HPV-vaccinen faktisk er et kæmpe gennembrud. Med den har vi muligheden for at udrydde de fleste tilfælde af livmoderhalskræft, som er en meget alvorlig kræftsygdom. Alene med de piger, der er vaccineret i Danmark indtil nu, undgår vi mindst 1.400 tilfælde af livmoderhalskræft og mindst 280 dødsfald,« siger Leif Vestergaard Pedersen.

Kræftens Bekæmpelse glæder sig over HPV-konklusion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce