Kommuner: Vi har allerede godt fat i opgaven

Thomas Kastrup-Larsen (S), borgmester i Aalborg og formand for arbejdsmarkedsudvalget i Kommunernes Landsforening.

Kommuner: Vi har allerede godt fat i opgaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Der er ingen borgere, som langtidsparkeres på kontanthjælp uden at få de rette tilbud, siger Thomas Kastrup-Larsen (S), formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget i Kommunernes Landsforening og borgmester i Aalborg.

Thomas Kastrup-Larsen, er kommunerne for dårlige til at håndtere langtidsledige kontanthjælpsmodtagere?

- Det synes jeg ikke. Vi har en stor gruppe af borgere, som modtager forskellige ydelser, og årligt er der over 6000 kontanthjælpsmodtagere, som bliver visiteret til enten fleksjob, ressorceforløb eller førtidspension. Vi har faktisk allerede godt fat i opgaven. Selvfølgelig kan du godt finde kommuner, som ikke har tilstrækkelig med fokus på de langvarige kontanthjælpsmodtagere. Men du kan ikke sige, at kommunerne under ét ikke er gode nok til at løfte opgaven.

Det tyder 33 procent ellers på, at I ikke er?

- Det er fuldstændig rigtigt, at 33 procent er mange, men hver eneste sag bliver taget op jævnligt og revurderet. Og det er også vigtigt at slå fast, at der ikke er nogen, som bliver langtidsparkeret på kontanthjælp. På kontanthjælp har man adgang til nøjagtig de samme tilbud i forhold til beskæftigelses, sundheds- og socialindsatser. Så det billede, som ministeren prøver at tegne op med, at vi bare parkerer folk på kontanthjælp uden foretage os yderligere har ikke hold i virkeligheden.

Men det er først, når der bliver afsat penge til at gennemgå 25.000 sager, at det viser sig, at hver tredje er forkert placeret. Så kritikken er vel rimelig nok?

- Jeg vil endnu en gang godt understrege, at over 6000 kontanthjælpsmodtagere hvert år bliver flyttet til fleksjob, ressourceforløb eller førtidspension. Det er altså ikke sådan, at vi som kommuner ikke arbejder med det her felt. Men det er klart, at når der bliver afsat ekstra penge til at styrke sagsbehandlingen, så kan vi også løse flere problemer. Det er sådan set en ret vigtig pointe, som regeringen bør skrive sig bag øret, når den laver forskellige reformer på beskæftigelsesområdet, hvor der kontinuerligt lægges op til, at der tages store mængde ressourcer ud i stedet for at prioritere mere tid, som den enkelte sagsbehandler kan bruge på borgerne.

Kommuner: Vi har allerede godt fat i opgaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce