K: Let skatten for lavtlønnede


K: Let skatten for lavtlønnede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skal bedre kunne betale sig at tage et job med lav løn end at gå på kontanthjælp - og derfor skal skatten på arbejde lettes for de lavtlønnede.

Gevinsten ved at tage et lavtlønsjob er for lille, når 35.000 jobklare danskere på kontanthjælp, og der samtidig er masser af ledige lavetlønnede job. Let skatten på arbejde, siger De Konservative.

- Der er brug for at lette skatten på arbejde for lavtlønsjob, så man får mere udbetalt, siger beskæftigelsesordfører Mai Henriksen. Udmeldingen kommer, fordi Berlingske i dag kan fortælle, at hele 80 procent af stillingerne som opvasker, rengøringsassistent og stuepige i hotel- og restaurationsbranchen i dag er besat af personer, som ikke er født i Danmark. Det viser tal fra 3F.

- Det er et paradoks, at vi har så mange arbejdsparate kontakthjælpsmidtagere, samtidig med at vi har masse job, der bliver varetaget af udenlandsk arbejdskraft, siger Mai Henriksen.

Ifølge 3F og brancheforeningen Horesta søgte restaurantions- og hotelbranchen forgæves medarbejdere til 8.100 fag- og ufaglærte job i efteråret.

- Selv om ledigheden er vokset, har vi medlemsvirksomheder, som ikke kan skaffe folk til lavtlønsjobs. Det er ikke geografisk betinget, men et bredt fænomen over hele landet, og det må jo være fordi, at de ledige mangler motivation til at arbejde, siger direktør i Horesta, Katia Østergaard, til Berlingske.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) barsler med en kontanthjælpsreform, som vil indføre en strammere rådighedsvurdering og stille krav til unge om at tage en uddannelse eller et arbejde for deres kontanthjælp.

- Hvis de her tal udelukkende dækker over, at ledige ikke står til rådighed, er det endnu et eksempel på, at vi har behov for at stramme rådighedsreglerne, siger hun til Berlingske.

- Det bliver spændende at se, hvad Mette Frederiksen spiller ud med, for der er god grund til at se på det her område, siger Mai Henriksen fra De Konservative.

K: Let skatten for lavtlønnede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce