Hvidsten-gruppen som dansk spillefilm


Hvidsten-gruppen som dansk spillefilm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Først kom "Flammen og Citronen", og nu filmatiserer Regner Grasten et andet af besættelsestidens mest berømte kapitler, historien om Hvidsten-gruppen.

Historien om Hvidsten-gruppen, en af de mest berømte modstandsgrupper under den tyske besættelse af Danmark, skal fortælles i en ny dansk spillefilm.

Filmen produceres af Regner Grastens selskab, og den instrueres af Peter Schrøder.

- Jeg har haft planerne i mange år. Historien er så oplagt materiale, at mange sikkert vil spørge, hvorfor filmen ikke er lavet for længst. Men bedre sent end aldrig, siger Regner Grasten til Ritzau.

Gruppen havde base på Hvidsten Kro nord for Randers, og dens indsats inden for modstandsbevægelsen var legendarisk.

Men den fik også skæbnesvangre følger: Alle 14 medlemmer blev pågrebet af tyskerne og otte af dem henrettet, blandt dem kromanden og gruppens leder, Marius Fiil, hans søn og svigersøn.

Regner Grasten er især fascineret af, hvad han kalder almindelige menneskers ufattelige mod i en ualmindelig situation.

- Som mennesker er de af en helt anden støbning end eventyrtyperne i "Flammen og Citronen". Og ud over de elementer af basal spænding, som historien rummer, vil vi gøre meget ud af de menneskelige karakterer, tilføjer producenten.

Den del af handlingen, der udspiller sig i og omkring Hvidsten Kro, vil blive optaget her.

- Jeg tror, at vi kan holde budgettet på et sted mellem 16 og 20 millioner, fordi vi kan filme næsten alle de steder, hvor historien udspiller sig, fortæller Grasten.

Han og Peter Schrøder begynder castingen af skuespillerne efter årsskiftet. Optagelserne ventes indledt i maj, og filmen får premiere i julen 2011.

Grasten og Peter Schrøder har tidligere samarbejdet om to store danske spillefilm, "Det forsømte forår" og "Kun en pige".

Hvidsten-gruppen som dansk spillefilm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce